Bakan Nebati açıkladı: Akaryakıt fiyatlarının ne kadara düşeceği belli oldu

Bakan Nebati akaryakıt fiyatları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı! Düşüşe geçen akaryakıt fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Nebati, yeni düşüşler de beklediğini dile getirdi.

Bakan Nebati açıkladı: Akaryakıt fiyatlarının ne kadara düşeceği belli oldu

Bir dönem yükselen akaryakıt fiyatları gündem yaratmıştı. Şimdilerde ise düşüşe geçen fiyatlar vatandaşı sevindirdi. Bakan Nebati ise geç kalmadan konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küresel fiyat oluşumlarına bağlı yaşanan yükselişlerin ilerleyen süreçte yerini düşüşlere bıraktığını ve yeni düşüşlerin de beklediğini dile getiren Bakan Nebati bütün çalışmaları halkın refahı için yaptıklarını konuşmasına ekledi.
 
Son dönem içersinde yaşanan akaryakıt fiyatlarındaki düşüşe dikkatleri çeken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; “ İstenmedik lakin zaruri yükselişler yaşadık. Bu yaşanan yükselişler tamamen küresel durumdan kaynaklı tüm dünya çapında yaşandı. Ancak küresel durumu görmezden gelerek bunu yalnızca ülkemizde yaşanan bir problem gibi bizlere aktaran kişilerin son dönem içersinde düşen akaryakıt fiyatlarına hiçbir söz söylememesi oldukça düşündürücü.” ifadelerini dile getirdi.


Bakan Nebati kendisine yönetilen soruları tek tek yanıtladı

 
Anadolu Ajansı muhabirinin yönelttiği soruları tek tek cevaplayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; Ukrayna’da halen daha devam eden savaşın tetiklemesiyle geçtiğimiz aylarda petrol fiyatlarında küresel ölçek nedeniyle beklenmedik fiyat artışları yaşandığını dile getirdi. Bu artışları kaçınılmaz olduğunu konuşmasına ekleyen Bakan Nebati, bu sebeple Türkiye genelinde de akaryakıt fiyatlarının yükseliş yönlü etkilendiğini açıkladı.
 

Bakan Nebati akaryakıt fiyatları açıklaması
Yaşanan gelişmeler nedeniyle haziran ayının son günleri içerisinde Türkiye’de motorinin litresinin 30 TL seviyelerine, benzin litresini ise 27 TL seviyelerini gördüğüne ekleyen Bakan Nebati son dönemde yaşanan fiyat düşüşlerini de vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

 
“İlave düşüşler de yaşanacak”

Haziran ayının son günlerinden itibaren benzin fiyatlarının yaklaşık olarak %13 düşüş ile 23,7 lira seviyesine düştüğünü dile getiren Bakan Nebati, motorin fiyatlarının da yaklaşık %15’i ile 25,4 lira seviyesine gerilediğini işaret etti. Motorin fiyatlarının yanı sıra LPG fiyatlarında da yaklaşık olarak %11,6 düşüş ile 11,7 lira seviyesine gerilediğini konuşmasına ekledi.
 
Bakan Nebati dünya genelinde küresel fiyat oluşumları nedeni ile yakın zaman içerisinde akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklediğini de ifade etti. Konuşmasına; “Bütün çalışmalarımızı halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız şekilde ilerletiyoruz.” sözleriyle bitirdi.

Alış
Satış
Değişim 739.6299%
Son Değer 34086.38
En yüksek 34241.09
En düşük 33614.41
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler