FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz artıracak mı?

Vatandaşlar Fed toplantısından çıkacak olan faiz artırımının ne kadar olacağına odaklanmış durumda. Peki Fed toplantısı ne zaman yapılacak? Faiz oranı artacak mı?

FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz artıracak mı?

Fed toplantısından çıkacak olan faiz kararı vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Fed faiz kararının açıklanacak olduğu toplantıda tartışılacak konulardan birisi de faiz artırımının bu yıl ne kadar olacağı. Daha önce yapılan açıklamalarda enflasyon oranını %2’ye döndürmek için çabaladıklarını dile getiren Fed başkanı Jerome Powell’ın tahminlere göre yüzde 100 baz puanı kapsamında faizin artırılması bekleniyor.
 
ABD’de yükselen enflasyon oranları ile vatandaşların gözleri Fed toplantısına odaklandı. Fed toplantısına yönelik beklentiler fiyatlandırmaya yansırken, gözler tamamen toplantıdan çıkacak karara çevrildi. 26 - 27 temmuzda gerçekleşecek olan Fed toplantısının ardından faiz kararı duyurulacak. Tahminlere göre Fed toplantısında çıkacak faiz oranının büyük ihtimalle 100 baz puanı artırması bekleniyor. Toplantı henüz gerçekleşmemişken vatandaşlar 75 baz puanı mı yoksa 100 baz puan mı artacak tartışmaya devam ediyor.

Fed toplantısı


Resesyon tehdidi vatandaşı endişelendiriyor

ABD’de artışa geçen enflasyon oranına yönelik değerlendirmelerde bulunan; ING Uluslararası Ekonomisti olan James Knightley, Fed’in daha kat edecek çok yolu olduğunu dile getirdi. Fiyatlara yönelik yapılan baskı yayılımının oldukça endişeli olduğunu dile getiren Knightley, yüksek faiz oranı ile enflasyonun önüne geçme sorumluluğunun tamamen Fed’de olduğu konuşmasına ekledi.
 
ING Uluslararası Ekonomisti James Knightley; Fed’in enflasyonu kontrol altına alması için büyük bedeller ödemesi gerektiğini dile getirmesiyle vatandaşın içine kuşku düşürdü.
 

“Her şey oyuna dahil”

Atlanta Fed başkanı olan Raphael Bostic, haziran ayı içersinde yayınlanan enflasyon raporu ile ilgili detayları vatandaş ile paylaştı. Yapmış olduğu konuşmada enflasyon oranını olumlu yönde hareket etmediğini dile getirdi.  Enflasyon oranının bu şekilde artmaya devam etmesinin ülke çapında büyük bir endişe yaratacağını açıklamalarına ekledi. Fed başkanı Bostic’e temmuz ayı faiz oranının 100 baz puanı artıp artmayacağı sorulduğunda ise “Her şey oyuna dahil” cevabı alındı.
 
San Francisco Fed Başkanı olan Jerome Powell, haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen toplantının hemen ardından yükselişe geçecek enflasyon oranına karşı açıklamada bulundu. Yapmış olduğu açıklamada temmuz ayı toplantısında 50 ya da 75 baz puanlık artırıma gidileceği ihtimalini dile getirmişti.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.44
Satış 32.46
Değişim 0%
Son Değer 32.46
En yüksek 32.47
En düşük 32.46
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler