Akaryakıta indirim geldi!

Akaryakıt son 20 yılın zirvesine gelmesi ile akaryakıt fiyatları oldukça arttı. Ancak dolar varil fiyatının 100 dolar seviyesine düşmesi ile indirim haberleri peş peşe geldi. İşte detaylar...

Akaryakıta indirim geldi!

Akaryakıta indirim geldi!

Brent petrol fiyatlarının düşerek 100 dolar seviyesine yaklaşması ile birlikte vatandaşlarda benzin ve motorine indirim beklentisi oluşarak indirim yapılıp yapılmayacağı merak edilmeye başlandı. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, motorinde 1,04 TL’lik indirim beklenen ilk akaryakıt indirimi. 11 Nisan tarihi itibariyle benzin ve motorin fiyatları şu şekilde olacağı düşünülüyor. İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı 18.99 TL, İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı 19.00 TL, İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 21.21 TL, İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 21.23 TL, Ankara benzin litre fiyatı 19.08 TL fiyatından satışa sunuldu.

Ankara motorin litre fiyatı 21 TL, İzmir benzin litre fiyatı 19.80 TL, İzmir motorin fiyatı 21.27 TL olacağı düşünülüyor. LPG fiyatlarının zamlanacağı ise indirim haberinden sonra gündeme bomba gibi düştü. Ancak fiyatlara iddia edildiği üzere zam gelmeyerek bu sadece bir iddia olarak kaldı. İstanbul LPG fiyatları Avrupa yakasında 11.66 TL’den satışa sunulur iken Anadolu yakasında 11.77 TL fiyatından satışa sunuldu. Ankara’da ise 11.83 TL olan LPG, İzmir ilinde 11.66 TL oranından satışa sunuldu.

EPGİS fiyat paylaşımını duyurdu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapılarak belirli açıklamalar bulundu. Toplantının ardından yapılan açıklama ile ‘tavan fiyat’ uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği gündeme gelen konular arasında yer aldı. Petrol fiyatları her geçen gün artmaya devam ederken indirim haberleri oldukça merak edilmeye başladı. 1 litre varil fiyatının 100 dolar seviyesine inmesi ile indirim haberleri kovalanmaya başlandı.

 Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansıtılan konulara değinerek, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmayı başlatarak oldukça ilgi gördü. Karşılıklı şekilde yapılan açıklamalarından sonra, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunarak, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara verilmesine karar verildi. Akaryakıt fiyatı 2022 yılına giriş ile son 20 yılın zirvesine kadar çıkmıştı.