Asgari ücretten sonra sırada memur zammı ve emekli zammı var

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 asgari ücret açıklandı. Yapılan açıklamalardan sonra asgari ücret 4250 TL olarak belirlendi.

Asgari ücretten sonra sırada memur zammı ve emekli zammı var

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 asgari ücret açıklandı. Yapılan açıklamalardan sonra asgari ücret 4250 TL olarak belirlendi. Hal böyle olunca memur zammı ve emekli zammı gelişmeleri en çok araştırılan konular arasında yer almayı başardı. Asgari ücretten sonra sırada memur zammı ve emekli zammı var

Memur zammı ve emekli zammı gelişmeleri gündemde en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Ocak ayına kısa süre kala memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranları merak ediliyor. Maaş zammında oranlar ise enflasyona göre belirlenmektedir. Peki, 2022 memur zammı ve emekli zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak?

Memur zammı ve emekli zammı ne kadar olacak?

Memur zammı

Memur zammı ve emekli zammı en çok araştırılan konular arasında yer almayı başardı. 2022 yılında asgari ücretin 4253 TL olarak belirlenmesinden sonra memur maaşı zammı ve emekli maaşı zammı araştırılmaktadır. Peki, memur zammı ne kadar olacak? Emekli zammı ne kadar olacak? TÜİK tarafından açıklanan verilere göre enflasyon oranı Temmuz ayında %1,80, Ağustos ayında %1,12, Eylül ayında 1,25, Ekim ayında %2,39, Kasım ayında %3,51 olarak belirlenmişti. Aslında bir başka yorumla yılın ikinci aylık döneminde %10.46 enflasyon rakamına ulaştı. Sırada ise Aralık ayı kaldı.

Enflasyon oranının %3 ile %5 oranında olması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin son 1 yılda alacağı zam oranı %24 ile %26 arasında olacağı bekleniyor. Yıllık olarak belirlenen asgari ücret oranı %50,5 zamlandığı için emekli maaşlarına da aynı oranda artış olması gündeme geldi. Bir başka deyişle Ocak ayında %30 ile %50 oranında emekli ve memur zammı gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yeni gelişme olduğu takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak bilgi edinebilirsiniz.