Son dakika! İlaç fiyatlarına %120 zam

Dolar kuruna gelen artışla beraber hemen her şey zamlandı. Gelen zamlardan etkilenen bir şey de ilaçlar oldu. Son dakika! İlaç fiyatlarına %120 zam

Son dakika! İlaç fiyatlarına %120 zam

Dolar kuruna gelen artışla beraber hemen her şey zamlandı. Gelen zamlardan etkilenen bir şey de ilaçlar oldu. Son dakika! İlaç fiyatlarına %120 zam. İlaç fiyatlarına zam gelmesiyle beraber ilaç kıtlığının baş göstermemesi için zam yapılması gerçektir. İlaç fiyatlarına eğer zam gelirse ilaç kıtlığı baş gösterebilir hal böyle olunca da zam yapılması kaçınılmazdır. 

Euro üzerinden belirlenen kurun 4,57 TL’den, 19 TL’ye kadar çıktığını söyleyen CHP’li vekil ilaç fiyatlarına zam geleceğini iddia etti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde %21,31 olarak açıklanan ve enflasyonun artış göstermesiyle beraber yeni ekonomik model ilaç sektörünü de vurgu. CHP’li Gamze Taşcıer tarafından ilaçta %120 zam hazırlığının yaşanacağına dikkat çekildi.

İlaç fiyatlarına zam gelebilir

İlaç fiyatlarına zam

Bildiğiniz gibi her yıl Şubat ayında fiyat kararnamesinin yayımlandığını ve o yıl içinde de ithal ilaçların fiyatlandırılmasında kullanılacak sabit euro kurunun belirlendiğini söyleyen Taşcıer, İthal ilaçlar için sabit euro kuru 2018 yılında 2,69 TL, 2019 yılında 3,40 TL, 2020 yılında 3,81 TL ve 2021 yılında ise 4,57 TL olarak belirlenmişti. Bugün euro kurunun 19,20 TL’yi görmesiyle beraber ilaç fiyatlarının da zamlanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde www.birborsa.com olarak siz değerli okurlarımıza bilgi vermeye özen gösteriyoruz. Siz de bizi takipte kalarak konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.