Asgari ücretli olan vatandaşlara müjde! 12.454 TL paranızı PTT’den alabilirsiniz

Asgari ücretle kadın çalışan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Asgari ücretle kadın çalışanlar doğum parası ödemesi yapılacağı hiçbir kararla öğrenildi.

Asgari ücretli olan vatandaşlara müjde! 12.454 TL paranızı PTT’den alabilirsiniz

Maaşını asgari ücret üzerinden alanlar için oldukça önemli bir duyuru haberi verildi. Asgari ücretle kadın çalışan vatandaşlara doğum parası ödemesi yapılacağı aktarıldı. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli destek ödemelerinde kadın çalışanlar da dahil oldu.
 
Açıklanan karar doğrultusunda kadınların çalışma hayatına dönebilmesi için ödeme yapılacak. Kadın çalışanların hayata kazandırılması için doğum yapan kadın çalışanlara 12.454 TL’ye kadar doğum parası ödemesi yapılacağı planlanıyor.

12.454 TL para ödenecek!

 Söz konusu olan ödemelerin SGK aracılığı ile yapılacağını dile getirilerek kadınların çalışma hayatına kazandırılması ve daha kolay dönebilmesi için projeler geliştirildiği aktarıldı. Doğum yapmış olan kadın çalışanlara SGK aracılığı ile birlikte toplu para ödemesi yapılacağı dile getirildi.

para
 
Dolayısı ile kadınlara doğum parası verilecek belirtilen şartlara uyum sağlayarak başvuru yapılması dahilinde ödemeler hızlı bir şekilde alınacak. Söz konusu olan ödemeler 12.454 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunun yanı sıra ödemeler PTT aracılığı ile alınabiliyor.

SGK tarafından ödeme sağlanacak

SGK tarafından yapılan bir duyuru doğrultusunda doğum tam ve sağ bir şekilde gerçekleştirilen hemen sonra bu ödemelerin yapıldığı açıklandı. Bunun yanı sıra kadınlar çalışma hayatına daha fazla yer alabilmesi için ödemeleri yapılacağı dile getirildi. Kadınlara toplamda 6454 TL’ye kadar ödemesi kazanacağı dile getirildi.

Ödeme için aranan şartlar

  • Bu ödemeden faydalanmak isteyen kadın vatandaşlar da aranacak şartlar ise şu şekilde paylaşırız bu şartlar ise şu şekilde
     
  • Doğum yapmadan önceki bir yıl içerisinde en az 90 gün kısa süreli vadeli sigorta primi bildirilmiş olması
     
  • İstirahatli olduğu süre içerisinde iş yerinde çalışmamış konumda olması
     
  • (Sigortalı kadın çalışan isteği ve beraberinde hekimin onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar Çalışma durumunun dışında) İstirahatin başlamış olduğu tarihte sigortalı niteliği getirilmemiş halde olması
     
  • Doğum olayının canlı ya da ölü olarak gerçekleştirilmiş olması


 
 

Etiketler