İlkokul mezunları dahil PTT’den 1611 TL’lik destek! Bu ödemeyi kaçırıp pişman olmayın

Devletten anne ve babalara bir destek daha geldi. PTT tarafından yapılan açıklamaya göre herhangi bir eğitim düzeyinde kayıtlı çocuğu bulunan anne ve babalara eğitim desteği verilecek. 1611 TL’lik destek sağlayacak olan PTT detayları vatandaşlarla paylaştı.

İlkokul mezunları dahil PTT’den 1611 TL’lik destek! Bu ödemeyi kaçırıp pişman olmayın

Eğitime verilen destek her geçen gün artıyor. PTT’nin yeni açıklamasına göre anne ve babalara eğitimde masrafların karşılanması adına 1611 TL’lik destek sağlanacak. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan çocukları sayesinde destekten yararlanabilecek olan anne ve babalar başvurularını e – devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Uygun görülmesi halinde en kısa sürede destek tutarlarını ilgili banka hesapları veya PTT şubelerinden temin etmek mümkün olacak.

PTT’den eğitim desteği

Masrafların her geçen gün arttığı ülkemizde destek paketleri sırayla açıklanmaya başladı. PTT tarafından açıklanan bir diğer destek paketi de eğitim sektörünü kapsadı. Eğitimde artan masraflara karşı zorlanan anne ve babaların eğitim desteği almasının önü açıldı. Herhangi bir eğitim düzeyinde okuyan, kayıtlı çocuğu bulunan aile bireylerine 1611 TL’lik destek sağlanacak.


PTT tarafından her yıl sağlanan eğitim destekleri bu yıl da verilmeye devam ediyor. PTT için yapılacak olan başvuruların e – devlet sistemi üzerinden hızlı bir şekilde takip edilmesi mümkün olacak. Eğitim masraflarının karşılanması açısından sağlanacak olan bu destek sayesinde hem geçici hem de düzenli eğitim yardımı alınması mümkün olacak.
Eğitim yardımı alınması için birçok farklı şart bulunuyor. İki türde sağlanacak olan eğitim ödemelerinde muhtaçlık belgesinin alınması gerekmektedir. Gerekli koşulları sağlayan anne ve babalar ise yardım almaya hak kazanmaktadır. İki türde verilen eğitim yardımları hem aylık düzeni olarak hem de yıllık tek sefere mahsus olarak sağlanmaktadır.

İlkokul mezunları dahil PTT’den 1611 TL’lik destek! Bu ödemeyi kaçırıp pişman olmayın

SED başvuru şartları nedir?

Sosyal Eğitim Desteği ( SED ) için başvurular e – devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. E – Devlet’ten yapılan ön başvurunun onay alması halinde ise Aile ve Sosyal Bakanlığı müdürlüklerinden işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hızlı bir başvurusu sürecine sahip olan SED ile ilgili birçok önemli husus bulunuyor. SED başvurusu için gerekli belgeler arasında:

  • Öğrenci TC kimlik kartı veya fotokopisi
  • Öğrenci belgesi
  • Öğrenci için sağlık kurulu raporu
  • SED yardımı başvuru dilekçesi
  • Öğrencinin İŞ-KUR ve diğer meslek kurslarına başvurduğuna dair belge


Bulunmaktadır.

Gerekli belgeleri tamamladıktan sonra en yakın Aile ve Sosyal Bakanlığı Müdürlüğü üzerinden başvuru gerçekleştirmeniz mümkündür. SED başvurusu yapmayı isteyen kişilerin sahip olması gereken başvuru şartları ise:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Hakkında mahkeme kararı almamış olmak
  • Muhtaçlık sınırının altında yaşamak
  • Herhangi bir sebepten ötürü muhtaçlık durumuna düşen ve bunu belgelemek


Başvuru şartları arasında yer almaktadır. SED başvurusu yılın her dönemi gerçekleşmektedir. Online olarak yapılacak olan ön başvuru sayesinde anne ve babaların eğitim desteği alması mümkün hale gelmektedir.

Etiketler