Asgari ücrete yeni zam mı geliyor? Yeni asgari ücret kaç TL?

Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmesiyle beraber asgari ücret net 5500 TL’ye yükselmişti. Asgari ücrete yeni zam mı geliyor? Yeni asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücrete yeni zam mı geliyor? Yeni asgari ücret kaç TL?

Asgari ücret ile ilgili yeni bir zam iddiası gündeme geldi. Asgari ücret tutarının çalışanlara az gelmesiyle beraber asgari ücrete yeni zam gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni gazeteci Cengiz Er’in internet sitesinde asgari ücretle ilgili zam iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, asgari ücrete zam mı geliyor?

Yüksek enflasyon oranları, artan hayat pahalılığı sebebiyle vatandaşın alım gücünde düşüş olması sebebiyle maaş zamları da beraberinde geliyor. Ekonomik krizin bitmek bilmemesi sebebiyle Temmuz ayından itibaren geçerli olacak şekilde asgari ücrete zam yapılmıştı. Temmuz ayının üzerinden 1.5 ay gibi süre geçmesine rağmen asgari ücretliler artan hayat pahalılığı sebebiyle geçim sıkıntısı yaşamaya başladılar. Hal böyle olunca da yeni zam iddiaları gündeme geldi.

Asgari ücret zammı

Asgari ücret zammı iddiası gündeme geldi!

Asgari ücret zammı iddiası gündeme gelmesiyle hemen herkes heyecanlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni gazeteci Cengiz Er’in internet sitesinde asgari ücret zammıyla ilgili bir paylaşım yapması gündeme bomba gibi düştü. Asgari ücretlileri mutlu etmek isteyen hükümet iddialara göre Kasım ayında da zam yapmaya hazırlanıyor. Eğer zam yapılırsa asgari ücret net 5500 TL’den 6700 TL’ye yükselebilir.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili açıklama yapmıştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili açıklama yapmıştı. Vedat Bilgin tarafından:

“Yıl sonunda asgari ücret zammına dair karar verirken enflasyonu da dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Varsa tüm kayıplar telafi edilecektir. Emekçilerimizi kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının her zaman karşısında olacağız.” denilmişti.