Evde bakım maaşı yattı mı? 18 Ağustos evde bakım parası ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı yatırılmaya devam ediyor. 18 Ağustos tarihinde henüz ödemesini almayan kişiler evde bakım maaşı yatan iller hakkında araştırma yapmaya devam ediliyor. Peki, Evde bakım maaşı yattı mı? 18 Ağustos evde bakım parası ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı yattı mı? 18 Ağustos evde bakım parası ne kadar oldu?

Özellikle bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen kişilere ödenen evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası ne kadar oldu? sorusu araştırılmaya başlandı. Ayın her günü il il hesaplara yatırılan evde bakım maaşı Konya, İstanbul, Ankara için yatırıldı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan Evde bakım maaşının hesabınıza yatırılıp yatırılmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Sorusunu araştırmaya devam ediyor. Peki, Konya, İstanbul, Ankara evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Gibi sorular araştırılmaya başlandı. Evde bakım parası ne kadar oldu? İşte, detaylar…

Konya, İstanbul, Ankara evde bakım maaşı yattı mı?

Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından direk hesaplara yatırılan evde bakım maaşı Ağustos ayının son gününe kadar il il yatırılmaya devam ediyor. Her ile farklı günde ödenen evde bakım maaşlarının hesabınıza yatırılıp yatırılmadığını e devlet üzerinden kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

Evde bakım maaşı yatırıldı mı?

Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alan kişiler sorgulama yaparak hesaplarına paranın yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler. Sisteme kayıtlı olan kişiler evde bakım maaşı sorgulaması yaparken SMS yolunu kullanabilir. Telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak 4747’ye mesaj atıp ne kadar bakiyeniz olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Evde bakım parası ne kadar oldu?

Temmuz ayında tüm maaşlara zam gelmesiyle beraber evde bakım parası ne kadar oldu? Araştırmaları hız kazandı. Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli maaşına yapılacak zam oranları da asgari ücrete gelen zamla beraber zamlandı. Bu bakımdan evde bakım maaşı da 2706 TL’den 3340 TL’ye yükseldi.

Evde bakım maaşı alma şartları

Evde bakım maaşı alma şartları arasında yer alan şartları karşıladığınız zaman siz de başvuru yapabilirsiniz. Evde bakım maaşı alabilmek için:

  • Gelir düzeyinin uygun olması,
  • Bakıma muhtaç olması,
  • Eğer engelli maaşı alacaksa ağır engelli olduğu belirten sağlık raporu.

Başvurular e-devlet üzerinden, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yapılmaktadır. Siz de başvuru yaparken kurum tarafından sizden istenen evrakları ve şartları eksiksiz tamamladığınızdan emin olmanız gerekiyor.