ASELSAN Hedef Fiyatı | Aselsan Hisse Yorum | Aselsan Teknik Analiz

ASELSAN hissesi Türkiye'nin ordu sanayi alanında en büyük şirketi ve uluslararası alanda en çok takip edilen firması olması yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Aselsan hissesi alınır mı? Aselsan hissesi yükselecek mi? Tüm soruların cevaplarını bu raporda göreceğiz.

ASELSAN Hedef Fiyatı | Aselsan Hisse Yorum | Aselsan Teknik Analiz

Aselsan Hissesi nedir? Aselsan Türkiye'de haberleşme sistemi bile olmayan bir ülke için ortaya çıkan bir şirkettir. ASELSAN bu konuda eksiklikleri gidermek için 1975 yılında kuruluyor. 1978 yılına kadar resmi bir binası bile olmayan şirket 1978 yılında ilk binasına ve üretim faaliyetine başladı.

Üretim yapmaya başladıktan henüz 2 yıl sonra TSK'ya tank telsizleri üretebilecek seviyeye gelen ASELSAN ordu için mükemmel denilecek bir destek firma olma yolunda ilerlemeye başlamıştı.

Aselsan hisse senedi hedef fiyatı ile birlikte birçok yatırımcıyı kendisine hayran bırakmaya ve borsaya yeni başlayan birinin bile ilk duraklarından biri olmaya devam ediyor. Aselsan hisse analizi ve Aselsan hisse senedi yorumları birçok yatırımcının merak ettiği konulardan biri. Borsa İstanbul yatırımcıları, Aselsan hisse hedef fiyatı 2022 yılında ne olacak sorusuna bir cevap aramaya devam ediyor.

ASELSAN hissesi, Borsa İstanbul'un en büyük şirketlerinden biri olmakla beraber. Yatırımcı sayısı hızla yükselen bir şirket olmaya devam ediyor. Yatırım dünyasında Aselsan hisse grafiği değerlendirilerek, Aselsan hisse senedi hedef fiyatı, hakkında fikir yürütmeye çalışılmaya da devam ediliyor. Peki, Aselsan hisse senedi nedir? Aselsan hisse yorumları nelerdir? Hemen detayları sizlerle paylaşmaya başlayalım.

ASELSAN Hisse Nedir? | ASELSAN Hisse Nasıl Alınır?

ASELSAN hissesi, Borsa İstanbul'da işlem gören bir şirkettir. Şirketin hisselerinin büyük bir kısmı devlete bağlı olmakla birlikte yurtiçi ve yurtdışından yüzbinlerce yatırım ortağı bulunmaktadır. ASELSAN hisse sahibi olmak için yapmanız gereken Borsa İstanbul'da aracı kurum olarak görev yapan bir banka ya da gerçek anlamda bir aracı kurum üzerinden yatırım hesabı açarak ASELSAN hisse senetlerini alabilirsiniz.

ASELSAN Hisse senedi Nedir? Hisse Detayları

ASELSAN hisse senetleri, Ulusal Pazar’da işlem görmektedir. Şirketin dahil olduğu endeksler ise BIST 100, BIST 50, BIST 100-30, BIST Yıldız, BIST Kurumsal Yönetim, BIST Ulusal, BIST Teknoloji, BIST Tüm, BIST Temettü, BIST Ankara, BIST Sürdürülebilirlik’tir.

Aselsan Hisse Nasıl Alınır?

ASELSAN hisse Borsa İstanbul'da gerek VİOP gerek ise spot hesaplardan satın alınabilir ve satış işlemine konu olabilir. Bunun için gerekli olan iki temel şey ise bir aracı kurumla çalışmak bir de hisse senedi alınıp satabildiğiniz bir yatırım hesabına sahip olmak yeterli olacaktır. 

ASELSAN Hissesi Hangi Borsada Yer Alıyor?

ASELSAN hissesi Türkiye'nin marka değeri en yüksek ve en büyük şirketlerinden biri olmasından doları çok fazla pazarda ve endekste işleme konu oluyor. 

Örneğin ASELSAN hisseleri BIST 100, BIST 50, BIST 100-30, BIST Yıldız, BIST Kurumsal Yönetim, BIST Ulusal, BIST Teknoloji, BIST Tüm, BIST Temettü, BIST Ankara, BIST Sürdürülebilirlik endekslerinin hepsinde boy göstermeye devam ediyor. Bu endekslerin kimilerinde lider firma konumundayken genelinde en üste yakın seviyelerde geziliyor.

aselsan hisse yorumları

ASELSAN Hisse Yorumları | En İyi ASELSAN Yorum

ASELSAN hissesi yorum yapılan hisseler içerisinde neredeyse en çok arananı gerek temettü verimliliği gerekse hissenin düzenli aralıklarla kar marjının artışı ile birlikte bedelsiz bölünme sıklığı sayesinde Borsa İstanbul hisseleri arasında en çok sevilen hisselerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. ASELSAN hissesi geleceği ile ilgili kötü yorumda bulunan analist sayısı neredeyse yok denecek kadar az olmakla birlikte hissenin gelecekte temettü verimliliğinin giderek artış göstermesi bekleniyor.

ASELSAN Hisse Yorum

10 yıllık ASELSAN getirisi hesaplamak için grafiklerimizde 10 yıl gerisine gittiğimizde ASELSAN'ın 2011 yılındaki değerinin 1 lira olduğunu görmek mümkün. Yani basit bir matematik ile temettü ve bölünme getirilerini hiç hesaba katmadan bile hesaplandığında ASELSAN hisselerinin 25 kat yükseldiğini gözlemlenebiliyor. Buda endeks üzerinde bir getiri sağladığı anlamına gelir.

ASELSAN Hisse Senedi Yorum Twitter

ASELSAN hisse senedi sosyal medya platformu Twitter'da da çok fazla takipçisi olan bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Analistler veya sadece yatırımcılar temettü getirisi, bölünme ya da ASELSAN fiyat analizi yapmak için ekipler olarak birlikte çalışmalar sürdürmeye devam ediyor. Twitter üzerinden ASELSAN aratması yaparak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

ASELSAN Hisse Senedi Yorum Ekşi

ASELSAN hissesi, ekşi sözlükte de hayli üzerine konuşulan bir hisse 2002 yılında ilk entry girildiğinde birçok kişi ve yatırım ASELSAN'ı tanımıyor yapabilecekleri ilgili meraklı araştırmalarına devam ediyordu. 2002 yılından bu yana ASELSAN şirketinin geldiği nokta ise en büyük tahminleri bile yanıltacak türden 1990 yılından bu yana hisseleri işlemde olan 1975 yılından itibaren ise faaliyette olan bu şirket haberleşme ağını oluşturmak için çıktığı yolda Türkiye'nin en büyük ordu markası olmuş durumda.

ASELSAN hisse ne zaman temettü verecek

ASELSAN Hisse Ne Zaman Temettü Verecek?

Pandeminin başladığı yılda dahil olmak üzere bir yılda 3 temettü veren ASELSAN 2021 yılına gelindiğinde yalnızca 1 temettü verebilmiş durumda. Fakat karlılığı yüksek olan bu şirketin düzenli temettü vermediği yıl neredeyse yok denecek kadar az.

ASELSAN son 10 yılda 24 defa temettü dağıttı ve 10 yıl içerisinde hisse başında 5.10 TL civarında bir temettü dağıtımı gerçekleştirdi. 

ASELSAN Hisse Temettü Zamanı?

ASELSAN hisse temettü zamanları genellikle her yılın son çeyreğinde olmakla birlikte yıl içerisinde daha beklenti üzerinde kar açıkladığı her bilançoda temettü dağıtımını es geçmeden devam ettiriyor.

ASELSAN Hisse Senedi Kazandırır Mı?

ASELSAN hisse senedi için kazandırır mı kaybettirir mi diye net bir yorum yapmak SPK tarafından tamamen yönlendirmeye gireceği için yasak fakat geçmişten günümüze değerlendirmesini yapmamız bizler için faydalı olacaktır. 

ASELSAN hisselerin 2000 yılının ilk çeyreğinde günümüzün 5000 lirası ile yatırım yaptığınızı hayal edelim. 

Temettü Harici Toplam Kar/Zarar:  4.533,04 TL olmakla birlikte getiri oranı yüzde 90 üzerinde olduğu gözlemleniyor. Alacağınız temettüler ve bölünmelerle birlikte kazanç yüzdesi yaklaşık yüzde 5.000 civarına tekabül edecektir.

ASELSAN Hisse Senedi Yatırım Yapılır Mı?

ASELSAN hisse senedi için doğrudan al ya da sat demem yasal olarak uygun değil. Fakat Borsa İstanbul'da yatırım yapmaya yeni başlayan ve uzun yıllardır bu piyasalarda yatırım yapan en büyük yatırımcıların bile mutlaka ASELSAN hissesinden övgü ile bahsettiğini duyabilirsiniz. Bu da hisseye olan güveni gözler önüne sermeye devam ediyor.

ASELSAN hisse fiyatları

ASELSAN Hisse Fiyatları | Güncel Hisse Fiyatları

ASELSAN hisse fiyatları şu an için anlık olarak 21.64 seviyesinde olmakla birlikte son işlem gününde 14 kuruşluk bir gerileme kaydetmiş durumda. ASELSAN hissesi için fiyatlamalar yukarı yönlü devam edebilmesi için döviz kurundaki hareketliliğin azalması gerekiyor.

ASELSAN Hisse Senedi Fiyatı Yıllara Göre

ASELSAN hisse senedinin yıllara göre fiyat değişimi şöyle:

1- 2011 Ocak ASELSAN Fiyatı: 1,06 TL
2- 2012 Ocak ASELSAN Fiyatı:  0,94 TL
3- 2013 Ocak ASELSAN Fiyatı: 2,10 TL
4- 2014 Ocak ASELSAN Fiyatı: 2,08 TL
5- 2015 Ocak ASELSAN Fiyatı: 2,98 TL
6- 2016 Ocak ASELSAN Fiyatı: 4,38 TL
7- 2017 Ocak ASELSAN Fiyatı: 6,84 TL
8- 2018 Ocak ASELSAN Fiyatı: 17,48 TL
9- 2019 Ocak ASELSAN Fiyatı: 12,06 TL
10- 2020 Ocak ASELSAN Fiyatı: 11,16 TL
11- 2021 Ocak ASELSAN Fiyatı: 19,32 TL
12- 2022 Ocak ASELSAN Fiyatı: xxxxx TL 

ASELSAN Hİsse Hedef Fiyatı Beklentisi

ASELSAN ile alakalı piyasa analistlerindeki yaygın görüş Borsa İstanbul endeksini de sürüklediği yönünde. Yani bir dinamo gibi BIST-30 endeksi ve ASELSAN birbirinin hareketlerini yapmaya devam edeceği yönünde yaygın bir görüş var demek yanlış olmaz.

ASELSAN hedef fiyatı ise endekse paralel bir getiri sağlaması halinde 2022 yılı içerisinde 18 TL dolayında olması piyasa analistleri tarafından bekleniyor. Bu rakamda ASELSAN hisse hedef fiyatı beklentisi sorusunun cevabı olmaya şimdilik devam ediyor. 

ASELSAN Hisse Senedi Fiyatı Bugün

ASELSAN hisse senetleri bugün itibariyle 21.64 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. 

ASELSAN hisse teknik analizi

ASELSAN Hisse Teknik Analizi | ASELSAN Hisse Grafiği 

ASELSAN hissesi yükselen trendin başlangıcı olan 16 Temmuz 2021 tarihinde başladığı yolculuğuna trendin üstünde getiri ile 24,76 TL'ye kadar yükseliş gösterdikten sonra kur dalgalanmaları ile birlikte 21.64 bölgesine kadar geri çekilmiş durumda.

ASELSAN Hisse Grafik Ne Gösteriyor?

ASELSAN hisse senedi grafiklerinde görüldüğü üzere hisse sert bir düşüş yaşadıktan sonra toparlanma evresine girmeye çalışıyor. Fakat endeksin ne kadar müsade ettiği ve ekonomik politikaların ASELSAN üzerindeki etkisi grafiklerin asıl karar vericisi olacağa benziyor. 

aselsan hisse grafik

ASELSAN Hisse Senedi Teknik Analizi

ASELSAN hissesinde teknik görünüm açısında net bir düşüş görülmesi ile birlikte TRB indikatöründe düşüşün toparlanma evresinde hazırlık yaptığı gözlemleniyor. Aynı zamanda ASELSAN hissesinde teknik destek ve direnç noktaları şöyle sıralanıyor;

Destekler: 19,84 - 17,52 - 16,24 
Dirençler: 23 - 24,30 - 25.15

Aselsan hisse üzerindeki değerlendirmelerimizi burada sonlandırırken bizi takip etmeyi unutmayın!

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 57.75
Satış 57.8
Değişim -0.05%
Son Değer 57.75
En yüksek 58.4
En düşük 57.35
Haftalık Değişim -1.6183%
Aylık Değişim 2.9411%
Yıllık Değişim 28.3903%
Etiketler