TSKB hisse analizi ve hedef fiyatı

TSKB hissesi alınır mı? Sorusuna yanıt bulabileceğiniz bu raporda TSKB hissesinin geleceğini ve hedef fiyatını gelin hep beraber inceleyelim.

TSKB hisse analizi ve hedef fiyatı

TSKB Hisse

TSKB hissesi Borsa İstanbul'un en önemli sınai kalkınma bankalarının başında geliyor. Endekste ağırlığı çok yüksek olmasa bile yatırımcıların çok fazla tercih ettiği XBANK hisselerinden birisi. TSBK hissesi yorumlarında genellikle geçmişte yaptığı hareketleri emsal gösteren analistler gelecek yönlü ve uzun vadeli yatırımlar için TSKB'nin en iyi tercih olmayabileceğini düşünüyorlar.

TSKB Kimin?

TSKB hisselerinin kimin olduğu konusu yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların ilk sorduğu sorulardan biri olmaya devam ediyor. Yüzde 50.92'lik şirket payları Türkiye İş Bankası'na ait olmakla birlikte TSKB'nin %40,70 oranındaki hissesi BİST Yıldız Pazar'da “TSKB” sembolü ile işleme konu olmaya devam ediyor.

TSKB Satılıyor Mu?

TSKB hissesi payları 2020 yılında Trakya Yatırım Holding AŞ'ye ait olan yüzde 5,80 oranında ve 162 milyon TL nominal tutardaki payların tamamını 222,4 milyon TL peşin bedelle satışı gerçekleştirdikten sonra bir daha büyük bir hisse satışı ya da şirket paylarında varlık satışı gerçekleştirilmedi.

TSKB Hisse Yorum

TSKB hisseleri XBANK endeksine bağlı olmasına rağmen XBANK'dan neredeyse bağımsız hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Hisse fiyatlamaları hem dolaşıma açık paylarının fazla olması hem de dolaşımdaki adet miktarının çok fazla olması nedeniyle çoğu banka hissesine göre daha ucuz olmasına karşılık, her bir kademesinde neredeyse 1 milyon lot hacim yaratılmaya devam ediyor. 

Tarihi zirvesine 2020 yılının sonlarında Cem Okullu'nun pay alım haberleri ile birlikte yaşayan TSKB hisseleri Cem Okullu'nun hisselerden paylarını sattığını açıklaması ile birlikte 1.71 bölgesine kadar geri çekildi. Daha sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntılar ile birlikte 1.20 bölgesine kadar geri çekilen TSKB hissesi enflasyon rallisine eşlik etti ve 1.85 bölgesine kadar yükseldi... Şimdilerde 1.49 seviyesinde işleme konu olan TSKB'de hissesi hedef fiyatı ne?

TSKB Hedef Fiyat 2022

TSKB hissesi 2020 yılında yaşadığı büyük yükselişteki karlılığın tamamını 2021 yılında sildi. Analistlerin TSKB hissesi hedef fiyat için birden fazla yorumu bulunuyor. Gelin buna hep birlikte göz atalım.

TSKB Hisse Yükselecek Mi?: TSKB hisselerinde yaşanan sert düşüş, dolar bazlı hisselerin fiyatını artık ucuz ötesi bir hale getirmesinden dolayı bir kısım analist hisse fiyatlarının 2022 yılında dolar bazlı tarihi zirvesine ulaşamasa bile TL bazlı tarihi zirveye ulaşacağını böylelikle çanak görünümü oluşacağını düşünüyor. TSKB hissesi hedef fiyatı olarak da 2.80 bölgesi gösteriliyor. 

TSKB Hisse Düşecek Mi?: TSKB hisselerinde kelebek formasyonu ümidi ile yatırım yapan birçok yatırımcı ekonomik politika ile birlikte hisselerde yaşanan sert düşüşün yatırımcıları çok etkilediği ve adet bazlı bu kadar çok hisse satımının hem büyük hem küçük yatırımcıyı büyük zararlara uğrattığı görüşünde. Bu sebeple TSKB hissesindeki hareketin bittiği bu süreçte ise 1 ile 1.50 arasındaki bant içerisinde hedef fiyatı olduğu düşünülüyor.

 TSKB Hisse Grafik

TSKB hisse grafik

Kısa vadeli bir formasyon oluşumu gözükmediğini dile getiren analistler TSKB hisseleri için destek ve direnç noktalarını grafikte göstermiş bulunuyor. 2021 yılında kelebek formasyonu beklentisi bir takım yatırımcı tarafından bekleniyordu fakat ne yazık ki gerçekleşmeyerek yükseliş yönlü yatırımcıların hayallerini suya düşürdü.

TSKB Hisse Geleceği

TSKB şirketinin yaptığı yatırımlar ve potansiyel gelecek planlamalarının değerlendirmesini yapan birçok analist bu yapılanmanın şirketin karlılık oranlarını artıracağına inandığını söylüyor. Şirketin karlılık oranının artışı hisseye temettü yatırımcıya ise güven depolayacağı için firmaya her halükarda pozitif yansıyacağı  düşünmek hata olmaz.

TSKB TURKIYE SINAI KALKINMA BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 9.46
Satış 9.47
Değişim 0.16%
Son Değer 9.46
En yüksek 9.57
En düşük 9.14
Haftalık Değişim -2.9743%
Aylık Değişim 11.4252%
Yıllık Değişim 44.4274%
Etiketler