Türkiye’de ihracatın kalbi Güneydoğu Anadolu’da atıyor! 1 ayda 1 Milyar 86 Milyon Dolarlık ihracat yapıldı

Türkiye’nin ekonomik yönden güçlenmesinde öncülük eden ihracat birincisi geçen ay Güneydoğu Anadolu oldu.

Türkiye’de ihracatın kalbi Güneydoğu Anadolu’da atıyor! 1 ayda 1 Milyar 86 Milyon Dolarlık ihracat yapıldı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yapılan son açıklamaya göre Güneydoğu Anadolu Bölgesinde geçen ay ihracat rakamları dudak uçuklattı. Geçen yılın Ağustos ayına göre %5.8 artış göstererek 1 milyar 86 milyon 570 bin dolarlık ihracat yapılması en yüksek ihracat rakamlarına ulaşıldığının göstergesi oldu.

Türkiye’nin en çok ihracatı yapan 5. Şehri olan Gaziantep bildiğiniz gibi Güneydoğu Anadolu’nun lokomotif şehri. 917 milyon 865 bin dolarlık ihracat rakamlarıyla tarihe geçen Gaziantep, dünya genelinde yaşanan krize rağmen istikrarla üretim yapmayı başardı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Fikret Kileci tarafından yapılan ihracatlarla ilgili açıklama yapıldı!

Gaziantep’ten 1764 firmaya ihracat

İhracat

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Fikret Kileci bu bölgede Ağustos ayı boyunca 2508 firmaya ihracat yapıldığını belirterek sözlerine:

"Gaziantep'ten ihracat yapan firma sayısı ise 1764 olarak hesaplandı. Bu rakamlarla hem bölgemiz hem de Gaziantep ihracatçı sayısı bakımından en yüksek ağustos ayı rakamına ulaştı. Ayrıca 2022 Ağustos ayında 119 firmamız ilk kez ihracat gerçekleştirdi. Gaziantep'ten en çok ihracat gerçekleştirilen sektörler ise tekstil ve ham maddeleri, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri oldu." Şeklinde devam etti.