Amazon merakla beklenen Türkiye kararını açıkladı

Amazon Türkiye pazarındaki kararını verdi. Amazon yetkilisi Türkiye pazarından çıkacakları yönündeki iddialara yanıt verdi. CEO Amazon Prime istatistiklerini gösterdi ve kararı açıkladı.

Amazon merakla beklenen Türkiye kararını açıkladı

Türkiye'de e-ticaret pazarı kızışmaya devam ediyor. Ciddi bir rekabet söz konusu ve bazıları bu yarışa havlu atıyor. Konuyla alakalı Amazon'da Türkiye'de kalıp kalmama konusundaki fikrini beyan etti. Uzunca süredir tartışma konusu olan Amazon “Türkiye'de kalıcıyız” mesajı verdi.

Amazon yetkilisi açıklama yaptı

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott hiçbir zaman Türkiye pazarından çıkma gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyerek “Türkiye'de e-ticaret gelişmeye devam eden bir pazar ve biz de bu pazar içerisinde yer almaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Amazon merakla beklenen Türkiye kararını açıkladı

Türkiye e-ticaret gelişiyor

Özellikle de pandemi dönemi ile birlikte Türkiye'de e-ticaret çok hızlı bir şekilde yol almış ve artış göstermişti. Ancak Türkiye e-ticaret piyasasına giren yabancı firmaların da sayısının artması ile birlikte pasta her geçen gün daralıyor. Geçtiğimiz günlerde de bu pazarın en büyük isimlerinden olan Amazon Türkiye'deki faaliyetlerini durdurup durdurmama konusunda tartışma yaratan birkaç karar almıştı.

Türkiye pazarına 4 yıl önce giriş yapan Amazon kalıcı olmak istediğini ve bu nedenle de rekabet ortamında mutlaka yer almak istediklerini dile getirdi. Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott “Türkiye e-ticaret piyasası için uzun vadeli çalışmalarımız var. Bu nedenle de buradaki piyasayı bırakmak istemiyoruz. Çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Amazon Prime'da üye sayısı artıyor

Amazon yetkilisi yapmış olduğu açıklamada Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını ve Amazon Prime üye sayılarının her geçen gün daha fazla arttığını söyledi. “Türkiye'de ilk heyecan ve motivasyonumuzu ile birlikte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Türkiye'deki müşterilerimizden talepler her geçen gün artıyor.”  Amazon Prime üyeliğinde de ciddi bir artış söz konusu.

Etiketler