Altın/ONS Fiyatında Baskı Artıyor!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu haftaki konuşması öncesinde, ABD doları ve Hazine getirilerindeki artış nedeniyle ons altın değer kaybetti. Bu konuşma, gelecekteki faiz kararlarına yönelik önemli bir ipucu olabilir.

Altın/ONS Fiyatında Baskı Artıyor!

Bugün, ABD dolarının ve Hazine getirilerinin güçlenmesi, ons altının değerini 1912,45 dolara kadar geriletti. Şu an itibariyle ons altın, yüzde 0,19'luk bir düşüşle 1916,47 dolardan işlem görüyor.

Capital analisti Kyle Rodda, ABD ekonomik verilerinin hala oldukça güçlü olduğunu belirterek ve getirilerin yükselme eğiliminde olduğunu vurguladı. Ayrıca, piyasaların Kasım ayında Fed'in faiz artırma olasılığını sadece yüzde 10 olarak fiyatlandırdığını ekledi. Ancak, ABD hane halkının dirençli olduğunu gösteren olası bir yukarı yönlü sürprizin altın üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

Kyle Rodda, kısa vadede piyasaların İsrail'in Gazze Şeridi'ne olası bir kara harekatını yakından takip ettiğini ve böyle bir gelişmenin altın fiyatlarında yeni bir yükselişe yol açabileceğini belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Perşembe günü yapacağı konuşmanın, Fed'in faiz politikası hakkında daha fazla netlik sağlayabileceği düşünülüyor. Altın fiyatları, bu faktörlerin etkisi altında dalgalı bir seyir izliyor.

Etiketler