Altın Güvenli Yatırım Olmaya Devam Ediyor!

Altın fiyatları güne pozitif bir başlangıç yaparak, gram altını 1.676 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı gün içinde çeyrek altın 2.880 liradan, Cumhuriyet altını ise 11.520 lira seviyesinden satılıyor.

Altın Güvenli Yatırım Olmaya Devam Ediyor!

Altın fiyatları, dün yükseliş eğilimini sürdürdü ve günü önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde, gram altının 1.670 lira seviyesinden tamamladı. Bugün ise altın fiyatları yeni güne de yükselişle başlayarak, saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1.676 lira seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altını Fiyatları

Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.880 liradan, Cumhuriyet altını ise 11.520 lira seviyesinden satılıyor.

Altının Ons Fiyatı Artıyor

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,3'lük bir artışla 1.879 dolar seviyesinde bulunuyor.

Fed'in Politika ve Enflasyon Açıklamaları

Analizler, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin "güvercin" bir ton kullanarak para politikasını gözden geçirmeye devam ettiğini ve bu durumun pozitif bir seyir oluşturduğunu belirtiyor. Özellikle Fed yetkililerinin enflasyonun hedefine ulaşana kadar para politikasını kısıtlayıcı tutma konusunda hemfikir olduklarını açıklaması, piyasalarda olumlu bir etki yaratıyor.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, finansal piyasalardaki sıkılaşmanın Fed'in faiz oranlarını artırmadan önce nasıl gelişeceğini izlemesine izin verebileceğini belirtirken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de enflasyondaki düşüşü göz önünde bulundurarak faiz artırımına ihtiyaç olmadığını ifade etti.

güncel altın fiyatları

Jeopolitik Riskler ve Güvenli Liman Talebi

Jeopolitik risklerin artması, altına olan talebi artırıyor. İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmeler, güvenli liman varlıklara olan talebi artırmaya devam ediyor.

Beklenen Enflasyon Verisi ve Teknik Analiz

Bugün, ABD'de açıklanacak olan enflasyon verileri yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.920 doların direnç, 1.860 ve 1.840 doların ise destek seviyelerini takip etmeyi öneriyor.

Uzmanlar, jeopolitik risklerin ve Fed açıklamalarının altın fiyatlarını etkilediğini, enflasyon verilerinin de önemli bir faktör olduğunu belirtiyorlar.

Altın piyasasındaki bu gelişmeler, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bir konu olarak öne çıkıyor.

Etiketler