Dolar'da Düşüş Beklentisi Piyasaya Yön Veriyor!

Commerzbank ekonomistlerine göre, ABD ekonomisinde yumuşak iniş işaretleri, doların güç kazanabileceğine işaret ediyor.

Dolar'da Düşüş Beklentisi Piyasaya Yön Veriyor!

Commerzbank ekonomistlerine göre, ABD'de Eylül ayı perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri, ekonomide yumuşak iniş işaretlerini güçlendirebilir ve bu da ABD dolarının güçlenmesine yol açabilir.

Commerzbank ekonomistleri, yatırımcılara yönelik bir notta, "Veri takvimi göz önüne alındığında, ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri yakında açıklanacak ve bu veriler en azından piyasada bir miktar dikkat çekecektir. Eğer yumuşak iniş işaretleri daha da belirginleşirse, bu durum Amerikan doları için olumlu bir etki yaratacaktır, çünkü Fed'in temel faiz oranlarını yakın vadede muhtemelen düşürmeyeceği anlamına gelebilir" dediler.

Ayrıca ekonomistler, "Elbette veriler hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak bu, ekonomik iyimserleri caydırmak için yeterli olmayacaktır. Bu nedenle, Amerikan doları üzerinde çok fazla baskı yaratmayacaktır" yorumunu yaparken, "Orta Doğu'daki çatışmalarda bir gevşeme olmadığı sürece, Amerikan dolarının talep görmeye devam etmesi muhtemeldir" şeklinde de eklediler.

Şu an için EURUSD yüzde 0,12'lik bir kayıpla 1,05472 seviyesinden işlem görüyor, GBPUSD ise yüzde 0,36'lık bir düşüşle 1,2173 seviyesinde bulunuyor.

Bu gelişmeler, doların güncel durumunu yansıtıyor ve ekonomik verilere duyarlı bir şekilde değerlendiriliyor.

Etiketler