Altın Günü Yapmak Artık Kolay Olmayacak!

İsrail-Filistin çatışmasının genişleyebileceği endişesi, yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yönlendirdi ve bu da altın talebini artırdı. Altın fiyatları, güne yükselişle başladı ve gramı 1.682 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın Günü Yapmak Artık Kolay Olmayacak!

Altın günleri ülkemizde çok popüler bir par biriktirme ve sosyalleşme aracıdır. Fakat bu etkinlikleri yapmak artık eskisi kadar kolay değil. Dünyada yaşanan her negatif gelişmenin ardından güvenli liman olmaya devam eden altın, fiyatların yükselişini devam ettirmenin yolunu bir şekilde bulmaya devam ediyor.

Altın Değer Kaybetti, Ancak Yeniden Yükselişte

Altın, dün ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybetmiş ve gram fiyatı günü yüzde 0,12'lik bir azalışla 1.667 lira seviyesinden tamamlamıştı. Ancak bugün, altın yeniden yükselişle güne başladı ve saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,9'luk bir artışla 1.682 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.770 lira, Cumhuriyet altını ise 11.300 lira seviyesinden satılıyor.

Jeopolitik Endişeler ve Ekonomik Veriler

İsrail-Filistin çatışmasının daha fazla genişlemesinden duyulan endişe, güvenli liman varlıklarına olan talebi artırıyor. Ayrıca, ABD'de açıklanan enflasyon verileri ve Fed'in politika faizini sabit tutma beklentisi gibi ekonomik faktörler de altın fiyatlarını etkiliyor.

Altının Ons Fiyatı

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,7'lik bir artışla 1.882 dolar seviyesinde bulunuyor.

Altın Fiyatında Beklentiler ve Teknik Analiz 

Analistler, geleceğe yönelik endişelerin devam ettiğini ve Fed'in faiz politikasının sabit kalacağı öngörüsünün hakim olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları ile Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceği vurgulanıyor. Teknik açıdan, ons altının 1.900 ve 1.920 dolar seviyelerinin direnç, 1.860 ve 1.840 dolar seviyelerinin destek olarak izleneceği belirtiliyor.

Altın Fiyatı Geleceği ve Yorum

Altın fiyatları, jeopolitik gelişmeler ve ekonomik verilerin etkisi altında dalgalanmaya devam ediyor. İsrail-Filistin çatışması, ekonomik endişeler ve Fed'in politika açıklamaları altın fiyatları üzerinde belirleyici faktörler olmaya devam ediyor. 

Etiketler