Altın fiyatları düştü!

ABD'de temmuz ayına ilişkin tarım dışı istihdam verilerinin dün açıklanmasıyla altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Tüm dikkatler önümüzdeki hafta açıklanan olan ABD ekonomisindeyken altın fiyatları nasıl etkilenecek?

Altın fiyatları düştü!

Küresel piyasalarda ons altın düşüş gösterirken, dün açıklanan ABD istihdam verisi büyük rol oynadı. Veriler beklentinin üzerinde geldi ve 528 bin artış gösterdi.

FED'in faiz kararı ne olacak?

FED'in vereceği kararlarda etkili olan bu veriler agresif faiz artırma beklentilerini çoğalttı. Bu beklentinin oluşturduğu gelişmeler altı fiyatlarına zarar vermeye devam edecek mi?

Altın fiyatları düştü! - Resim : 1

Ons altın ABD verilerinden etkilenerek, gün içinde 1.792 dolar seviyesindeyken, piyasada günü 1.774,95 dolar seviyesinde kapattı.

Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Uzmanlar, düşen altın fiyatlarının bu seviyelerde kalacağı görüşünde. ABD istihdam verileri altın fiyatlarında işleri değiştirirken, FED'in eylül ayında beklenen faiz düşürme kararının rafa kalktığını ve daha agresif faiz artışı beklendiğini belirttiler. 

Ayrıca önümüzdeki hafta açıklanacak olan ABD ekonomi verileri altın piyasasında dalgalanmaya sebep olacağı görüşünde olan uzmanlar, haziran ayında yüzde 9,1 seviyesinde hız kazanan enflasyonun 8,7 seviyesine geleceğini tahmin ediliyor. Beklentilerin üzerinde gelen veriler altın üzerinde olumlu etki göstermeyecek. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler