Yazın gelişiyle başlayan düğün sezonu altına olan ilgili artırıyor!

Yaz mevsimiyle beraber açılan düğün sezonu altına olan ilgiyi artırıyor. Kuyumcular, çeyrek ve yarım altının büyük çoğunlukla ilgi gördüğünü, farklı maddi bütçelere göre daha düşük gramajlı altınların da satın alındığını söylüyorlar. İşte detaylar…

Yazın gelişiyle başlayan düğün sezonu altına olan ilgili artırıyor!

Yaz mevsiminin başlamasıyla düğün sezonu açıldı ve altına olan talepler yükseldi. Bunun üzerine altın fiyatlarında zaman zaman iniş ve çıkışlar yaşandığını aktaran kuyumcular, altına olan ilginin hiçbir zaman düşmeyeceğini de belirttiler. Kuyumculara göre, yaz mevsimi başlamasıyla beraber açılan düğün sezonu altın satışlarını artıyor ancak hangi mevsim olursa olsun altın önemli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Bu yüzden altına olan ilgi hiçbir zaman düşmüyor. Çünkü insanlar altına güveniyorlar. Ayrıca diğer yatırım araçlarının aksine altın üzerindeki bilgi sahibi olanların sayısı daha fazla. Altın gibi bilindik ve tanıdık bir yatırım aracı halkın güvenini kazanıyor.

Yazın gelişiyle başlayan düğün sezonu altına olan ilgili artırıyor!


Düğün sezonunun açılmasıyla beraber altına olan talep arttı

Bir kuyumcu olan Onur Memiş, Türk halkının örf ve adetlerinde altının önemli ve güvenli bir yeri olduğunu ifade ediyor. Memiş’e göre altın güvenli bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor. Düğün sezonlarının açılması ile birlikte yakın arkadaş çevresine hediye etmek üzere düğünlerde genellikle gram, 0, 25 gram, çeyrek ve yarım altınlar şu an için en çok ilgi gören altınlarda başı çektiklerini aktaran Memiş, çiftlere hediye etmek üzere satın alınan takı olarak ise alım gücü diğerlerine göre daha kolay olan çıtır ürünler tercih sebebi olduğunu ifade etti. Bu düşük bütçeli ürünlerin gramı ise diğer ürünlerin gramajından daha alt seviyelerde seyrediyor.

Gram altın satışları arttı

Yaşanan ekonomik gelişmelerle beraber altına olan güven sahip kalsa dahi satın alım gücünün düştüğü görülüyor. Bu yüzden halk tam altın ve gramajı daha yüksek olan ürünlerden ziyade gramajı daha düşük olan düşük bütçeli altın ürünleri tercih ediyorlar. Geçmiş yıllarda düğün sezonlarında yoğunlukla satın alınan tam ve yarım altınlar yerlerini çeyrek ve gram altınlara bırakmış gibi görülüyor. Özellikle son zamanlarda gram altın satışları da giderek yükseldi. 

SGCEYREK Çeyrek Altın
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4017.93
Satış 4111.02
Değişim -56.6499%
Son Değer 4111.02
En yüksek 4124.61
En düşük 4084.64
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler