Altın değerinde desek yeridir! Kilosu tamı tamına 170 TL

Gelecek ay hasadı yapılması planlanan o ürünün fiyatı 170 TL olunca üreticiler eli silahlı beklemeye başladı.

Altın değerinde desek yeridir! Kilosu tamı tamına 170 TL

Bazı yerlerde yeşil altın olarak da nitelendirilen fıstık, tam anlamıyla altın değerinde. Batman’da gelecek ay hasadı yapılacak olan fıstık bahçelerinde üreticiler silahla nöbet tutmaya başladılar. Fıstığın hasat dönemine kısa bir süre kala üreticiler önlemlerini iki katına çıkardılar. Özellikle çevre köylerde çalındığının duyulması üzerine fıstık bahçelerinde beklenmeye başlandı.

Bahçeden çıkış kilosu 140 TL ile 170 TL arasında farklılık gösteren fıstık bu yıl tam anlamıyla altın değerinde. Üreticiler fıstıkları çalınmasın diye ellerinde silahlarla 7 gün 24 saat nöbet tutmaya başladı. Köylülerde yabancı gördükleri kişileri jandarmaya ihbar ediyor.

Üretici: Araziden ayrılmıyoruz

Fıstık fiyatı

Hasat dönemine kısa bir süre kala üreticiler temkinli bir şekilde davranmaktadır. Fıstığın hırsızı çok olduğu için çalınmasın diye nöbet tuttuklarını söyleyen Batman Deveboynu köyünde yaşamını sürdüren İdris Aba tarafından:

Emeklerimizin heba olmaması için buradayız. Çevre köylerde fıstık bahçelerinde hırsızlık haberini duyunca araziden ayrılmıyoruz. Sağ olsun, jandarma ekipleri de özellikle geceleri devriye atıyor. Buraya tanıdık olmayanlar yaklaşamıyorlar. Biz şüpheli birilerini görünce hemen jandarmaya haber veriyoruz. Fıstık hasadına önümüzdeki ayın ortalarında başlanacak. Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için bazen uykusuz da kaldığımız oluyor. Hırsızlar tarlalarda çiftçiyi görmeyince kendi malları gibi gelip çalıyorlar. Biz de onlara engel olmak için buradayız denildi.