Altcoin Bitcoin'den Farklı mıdır?

Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto ismini kullanan kişi veya kişiler tarafından duyrulan ve 2009 yılında başlatılmış blockchain teknolojisine dayanan bir kriptopara birimidir. Peki, Altcoin Bitcoin'den Farklı mıdır?

Altcoin Bitcoin'den Farklı mıdır?

Son birkaç yıldır herkesin diline pelesenk olan Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto ismini kullanan kişi veya kişiler tarafından duyrulan ve 2009 yılında başlatılmış blockchain teknolojisine dayanan bir kriptopara birimidir. Bilindiği üzere Bitcoin merkeziyetsizdir; herhangi bir resmi kuruluşla yahut merkez bankaları ile ilişiği bulunmamaktadır. Kısaltması BTC olan Bitcoin anonim olması, enflasyonist koşullardan koruma sağlaması gibi avantajları ile kitleleri etkilemiş ve milyonlarca küçük ve büyük yatırımcının bir numaralı gündemi haline gelmiştir.

 Peki altcoin nedir? Altcoin Bitcoin’den farklı mıdır?

Altcoin Bitcoin’den Farklı Mıdır?

Altcoin Bitcoin ile aynı değildir. Bilakis altcoin, Bitcoin’e alternatif veya rakip olarak üretilen kriptopara demektir. Altcoin kelimesi ‘alternatif coin’ kelime öbeğinin kısaltılmış halidir. Yani Bitcoin haricindeki bütün kriptoparalar birer altcoindir. Altcoinler üzerinden işlem yapmak Bitcoin üzerinden işlem yapmaktan daha hızlı olup işlem ücretleri de daha düşüktür. Altcoinlerin sayısı her gün artmakta olduğu için rekabet çok fazladır. Bitcoin ise en popüler kripto para olma özelliğini sürdürmektedir.

Bitcoin ve altcoin

En büyük altcoin hangisidir?

En büyük altcoin Ethereum (ETH) olup Bitcoin’den sonra en yüksek piyasa değerine sahiptir. Ethereum dışında Ripple, Cardano, Tether, Litecoin, Dogecoin, Shiba gibi altcoinler de dünyanın en popüler altcoinlerinden bazılarıdır.

Altcoin nasıl alınır?

Altcoinler kripto paralardır. Kripto para alım satım işlemleri kriptopara borsalarında yapılmaktadır. Altcoin alım satımı da kripto para borsası niteliğindeki mobil uygulamalar ve internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.