Fantom Nedir?

 Teknolojik gelişmeler kripto paraların üretilmesine olanak sağlamıştır. Binlerce kripto para şuanda kripto para borsalarında işlem görmektedir. Bu kripto paralar arasında ön plana çıkan Fantom'dur. Peki, Fantom nedir?

Fantom Nedir?

 Teknolojik gelişmeler kripto paraların üretilmesine olanak sağlamıştır. Binlerce kripto para şuanda kripto para borsalarında işlem görmektedir. Bu kripto paraların en çok ilgi çekeni Fantom(FTM) coin hakkında bilgiler olumlu yönde gelmektedir. Kripto yatırımcıları Fantom Coini araştırmaya başladılar.

Fantom Nedir?

Fantom aBFT ismi verilen ilkeler doğrultusunda DAG tabanlı olan dağıtık defter yani tartışmalı bir konu hakkında görüş birliği içinde çalışmaya başlayan akıllı sözleşmelerde güven sağlayan blok zincir platformunda bir kripto paradır. Kurucusu Güney Koreli Dr. Ahn Byung tarafından kuruldu. Fantom coin ekibi blockchain gelişimi alanında tecrübeli isimler bulunmaktadır. Fantomun amacı akıllı sözleşmelere yeni boyut kazandırmak. Fantom coin ağ içinde bulunan bilgilerin diğer bilgilerin varlığından haberi olması gerekmez. Fantom coinin birçok özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler şunlardır.

fantom coin

 Transfer ücretlerinin güvenli bir şekilde ödenmesi

Doğrulayıcı

Fantom coin zinciri yönetimindeki konuların ve önerilen tekliflerin oylamaya sunulması

Fantom coin yani FTM genel olarak POS algoritmasını kullanan token olma özelliğini taşır. Ethereum ile uyumlu olmasından dolayı kullanıcı kişiler cüzdanlarını FTM’ye dönüştürmelerinde ERC 20 standart’ında FTM satın alabilirler. FTM diğer yandan BEP2 standart versiyonu’nda Binance Chain üzerinden satın alabilirsiniz. Yalnızca yerel olarak FTM, Fantom OPERA mainnet üzerinde kullanılır. Fantom 3.175 milyar token ile giriş yaptı yani toplam arz olarak 3.175 milyar token bulunmakta bunların yalnızca 2.134.638.448 adedi piyasada işlem görmektedir. Diğer geri kalan miktar ise 2023 yılında piyasaya verilecektir.

Fantom yani FTM hizmetlerini vermek için hizmet ağını korumak için hisse ispatı algoritmalarının farklı çeşidini kullanmaktadır. Fantom dünya genelinde birçok kripto para borsalarında listelenmektedir.

  • Gateio
  • Binance
  • OKEx
  • Bitexen
  • Paribu

Gibi borsalarda listelenme yapılmakta, ERC 20, BEP2 ve Fantom’un kendisine ait olan OPERA tokenleri piyasada olmasından dolayı birçok borsalarda işlem yapılmaktadır. Kripto borsalarda kripto paraların ani düşüşleri FTM tarafından a yaşanmaktadır. Bazı düşüşler yaşasa da ani yükselmeler yaparak yatırımcıları kendine çekmeyi başarmıştır.