Coinbase, Rusya Bağlantılı 25 Kripto Hesabına Engel Koydu

Dünyanın en önde gelen kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase, yaptırımlardan kaçmak için kullanılıyor olabilir dedi ve radikal bir karara imza atarak 25 bin Rusya bağlantılı kripto hesabını engelledi.

Coinbase, Rusya Bağlantılı 25 Kripto Hesabına Engel Koydu

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunmasının sonrasında ülke genelinde operasyonlar başladı. Dünyanın dört bir tarafından Rusya'ya ambargo haberleri gelmeye devam ederken, giyimden teknolojiye kadar pekçok şirketin de aralarında bulunduğu yatırım uygulamaları sonrasında gözler kripto para borsalarına çevrildi. Fakat Coinbase ile Binance, Rus kullanıcılara herhangi bir kısıtlama getiremeyeceklerini ve böylelikle masum insanları mağdur etmeyeceklerini bildirmişlerdi.

Dikkatlerin kripto para borsalarına yönelmesinin sebebi, salt yaptırım beklentisini den ziyade; Rusların, ABD başta olmak üzere diğer dünya devletlerinin uygulayacakları yaptırımlardan kripto paralar aracılığı ile kaçmallarının önüne geçilmesi için bir tedbir beklentisiydi. Dünyanın en önde gelen kripto para borsaları arasında yer alan Binance ile Coinbase, bütün Rus kullanıcıların engellenmesinin etik bir davranış biçimi olmadığını; masum insanların kötü etkilenmesini istemediklerini açıklamışlardı. Geldiğimiz ise bu açıklamaları geride bırakacak yeni bir gelişme yaşandı.

Coinbase, Rusya Bağlantılı 25 Kripto Hesabına Engel Koydu

Coinbase, yeni bir bildiri ile 25 bin Rus bağlantılı hesabın engellendiğini açıkladı. Engellenen hesaplar ile alakalı yapılan bilgilendirme açıklamasında ünlü kripto para borsası, hesaplar açısından yasadışı faaliyetlerde bulunduğuna yönelik inançlarının olduğunu, Rus bireysel ya da kuruluşlarla alakalı ifadelerini kullanarak bahsi geçen bu hesaplarına, yaptırımlardan kaçmak amacıyla kullanılabiliyor olabileceğine dikkat çekildi.

Konu ile ilgili açıklamayı gerçekleşir en ünlü Kripto para Borsası Coinbase baş hukuk yetkilisi Paul Grewal, yaptırımların, ulusal güvenliği geliştirmede ve kanun dışı çeşitli saldırganlıkla caydırma da çok önemli bir rol oynadığını söyledi. Hükümet yetkililerinin ise bu çabalarını tam olarak da istediklerini söyledi.

Coinbase

Peki Neler Olmuştu?

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Rus ordusu havadan ve karadan başta olmak üzere denizden füze güdümlü roket atar saldırıları ile Ukrayna’yı işgal etmeye başladı. Bütün dünyanın gözü kulağı ateşkesin imzalanması ile daha fazla can kaybının yaşanmaması yönünde gelecek son dakika haberine çevrilmişken, dünyanın pek çok saygın kurum ve kuruluşları ile teknolojik altyapı platformları, Rusya’dan yatırımlarını peşpeşe çektiklerini duyurdu. Bunların yanı sıra aynı zamanda kripto para borsaları, önce yapmış oldukları açıklamalarda Rusya ile alakalı herhangi bir problem olmadığını ve masum insanları mağdur etmeyi düşünmediklerini bu nedenle kripto para borsalarında faaliyet gösteren ve alım satım işlemlerini gerçekleştiren Rus bireysel katılımcılarının herhangi bir yaptırım ile karşılaşmayacaklarını söylemişlerdi. Ancak geldiğimiz noktada dünyanın öncü kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase ile Binance, peşpeşe yapmış oldukları açıklamalar ile ambargoları delmek amacıyla kripto para yatırımı gerçekleştirmek isteyen hesaplara ve böylelikle Rusya bağlantılı 25 bin kripto para hesabına engel koyduklarını açıkladı.