Almanya gaz sorunu yaşıyor! 3 aylık stok kaldı

Almanya gaz sorununu bir türlü çözemiyor. Rusya’dan gelen gaz kesilirse Almanya için bu kış çok sert olacak. 3 aylık gaz stoku açıklaması geldi.

Almanya gaz sorunu yaşıyor! 3 aylık stok kaldı

Rusya Ukrayna arasında devam eden savaş enerji krizini de beraberinde gelmesini sağlıyor. Enerji krizi özellikle de Avrupa'nın dev ülkelerinin en büyük sorunlarının başında geliyor. Almanya bu kış için doğalgaz konusunda büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Konu ile alakalı Alman yetkililerden arka arkaya açıklamalar geliyor.

Arka arkaya açıklamalar geliyor

Almanya'nın enerji düzenleme kurumu da doğalgaz sorunu ve gelecek kış ayı ile alakalı bazı açıklamalar gerçekleştirdi. Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Mueller gelecek dönemde Rusya'nın gaz akışını tamamen kesmesi ile birlikte ellerinde olan gaz stokunun 2 ya da 2 buçuk ay idare edebileceğini açıkladı. Stokların şu anda yüzde yetmiş 77'sinin dolu olduğunu söyleyen Başkan “depoları doldurma konusunda daha hızlıyız. Ancak bu rahatlamanız anlamına gelmiyor, bu şekilde hızlıca devam etmeliyiz. Kasım ayı içerisinde doluluk oranı %95 seviyelerine gelmeli. Aksi takdirde kış aylarında ciddi bir sorun yaşayacağız.”

Almanya gaz sorunu yaşıyor! 3 aylık stok kaldı

Rusya vanaları her an kapatabilir

Rusya kısa süre önce doğalgazı Almanya’ya taşıyan Kuzey akım boru hattındaki akışı kesmişti. Avrupa uzunca yıllardır görülmeyen bir enerji krizi ile karşı karşıya bu alanda Rusya’ya bağımlı olan Almanya stoklarını da arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Sevkiyatlarında azalması nedeniyle tüketimi azaltma konusunda da bir takım çalışmalar söz konusu olabilir.

Özellikle Alman hükümeti vatandaşların kış aylarında doğalgazı çok daha kontrollü kullanması gerektiğini savunuyor. Federal Ajansı da tedarik konusunda bazı sektörler ile çalışmalar gerçekleştireceklerini ve krizin ne yöne evirileceğini bilmedikleri için tüketim konusunda çok ciddi bir kısıtlamanın geleceğini düşünüyor. Almanya eğer Rusya’nın bu politikası devam ederse kış aylarında hem gaz hem de elektrik sorununu bir arada yaşayabilir. Sadece Almanya değil, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde gaz sorununu derinden hissediyor. Rusya Ukrayna arasında devam eden savaş ne yazık ki enerji sorununun bir türlü çözülmesine engel oluyor.

Etiketler