AKYHO hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AKYHO şirketi kurulduğu yıl Borsa İstanbul'da halka arz olan ender şirketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. AKYHO hissesinde yatırım yapan veya yapmayı düşünen yatırımcıların en çok merak ettiği AKYHO hissesi alınır mı? AKYHO hedef fiyatı kaç TL? Sorularının tamamına yanıtı hep birlikte arayalım.

AKYHO hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AKYHO hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* AKYHO  hisse yorum
* AKYHO  hisse hedef fiyatı 2022 
* AKYHO  hisse alınır mı?
* AKYHO  hisse temettü
* AKYHO hisse teknik analiz

AKYHO tarihçesi

Akdeniz Yatırım Holding A.Ş. ismi ile Mart 2012'de temelleri atılan şirket, kuruluşundan tam 4 ay sonra halka arz olmaya karar verdi ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 124.095 milyon liralık sermayesi olan AKYHO şirketinin piyasa değeri 217.166 milyon lira olarak karşımıza çıkıyor. 

AKYHO şirketinin faaliyet alanı olarak 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun kapsamında münhasıran koruma ve güvenlik hizmetleri ile güvenlik danışmanlığı yapmak, özel güvenlik eğitimi vermek ve eğitim okulları açmak olarak karşımıza çıkıyor.

AKYHO hangi pazarda 

* BIST HOLDİNG VE YATIRIM

*BIST ANA

*BIST TÜM-100

*BIST MALİ

* BIST İSTANBUL

* BIST TÜM

 AKYHO hisse yorum

AKYHO hissesi 2021 yılının Şubat ayında bölündükten sonra hızla değer kaybetmiş daha sonrasında ise aynı yılın Eylül ayında büyük bir ralli yapmıştı. Ralliden hemen sonra hızla değer kaybeden ve ralli öncesi değerine kadar gerileyen AKYHO hissesi şu an 1.75 TL'den işleme konu olmaya devam ediyor. Düşüş trendinde yatay bir seyir seyir izleyen hissenin dip bölgesine çok yakın ya da bizzat dip bölgesinde olduğunu iddia eden analistlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Hissede hacim bir miktar düşüş göstermiş olsa bile kendi içerisindeki hacim miktarına oranla son haftalarda sık sık yeşil mum yaktığını görmek mümkün.

AKYHO hisse temettü

AKYHO Temettü takvimi

AKYHO hissesinde temettü verimliliği açısından çok sık ve pozitif bir dönemden geçmemiş olsa bile 2021 yılını Şubat ayında yaptığı bölünme ile birlikte yatırımcıların güvenini ciddi oranda kaybetti. Yüzde 200 bedelli bölünme ile yatırımcılar adeta koşarak hisseden kaçtılar.

 AKYHO hisse hedef fiyatı 2022 

AKYHO hissesinde en son bu denli fiyat düşüşünün yaşanmasının sebebi olarak yüzde 200 bedelli bölünme olduğu görülmüştü. Bu tarihte gerçekleşen dip bölgesinden sonra tarihi seviyelere yükseldi fakat şimdi tekrardan dip bölgesine yakın yerlerde yatay seviyelere gelmiş durumda. Hisse fiyatları ile ilgili yorum yapan analistlerin birden fazla görüşe sahip olduğunu söylemek mümkün. Kimi analist AKYHO hissesi için 2022 yılında hedef fiyat olarak 4 lira bölgesini geçecek diyorken kimi analist ise hisse fiyatlarının artık kuruşlu bölgelere inmek için hazırlık yaptığını dile getiriyor.

AKYHO hisse grafik yorum

AKYHO hisse grafik

AKYHO hisse grafiklerine bakıldığında analistlerin karşısına çıkan ilk unsur fiyatların dip bölgesine çok yaklaşığını oluyor. Bu bölgede yeni bir düşüş yönlü kırılım gelmemesi halinde fiyatların yükseliş ihtimali olduğunu söylemenin mümkün olduğu dile getiriliyor.  Bununla birlikte dip bölgesi olarak görülen 1.47 TL seviyesinin altında gün kapanışları yapmak ise AKYHO hisse grafiklerinde artık kuruşlu rakamların kapısının aralanmaya başlayabileceği öngörülüyor.

AKYHO hissesinde günlük grafiklerde teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 1,73 - 1,68 - 1,47
Dirençler: 1,76 - 1,81 - 1,85

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKYHO AKDENIZ YATIRIM HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 6.88
Satış 6.89
Değişim -0.01%
Son Değer 6.89
En yüksek 7.04
En düşük 6.88
Haftalık Değişim 0.4373%
Aylık Değişim 11.8506%
Yıllık Değişim 77.5773%
Etiketler