AKFGY hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

Akfen Gayrimenkul hisselerini inceleyeceğimiz bu raporumuzda yatırımcıların en çok merak ettiği AKFGY hisse yükselir mi? AKFGY hisse alınır mı? ve AKFGY hisse hedef fiyatı kaç TL? Sorularına yanıt bulacağız. Sizler için hazırladığımız bu raporu gelin birlikte inceleyelim.

AKFGY hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AKFGY hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz? 

* AKFGY hisse yorum
* AKFGY hisse hedef fiyatı 2022 
* AKFGY hisse alınır mı?
* AKFGY hisse temettü
* AKFGY hisse teknik analiz

AKFGY tarihçesi 

1997 yılında temelleri atılan Akfen Garimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 900 milyon liralık sermayesi ile gayrimenkul yatırım ortaklığı alanında faaliyet göstermeye devam ediyor. AKFGY şirketinin piyasa değeri ise son verilerde 5,3 milyar liradan biraz fazla olduğu görülüyor. 2011 yılında halka arz planlaması yapıldıktan hemen sonra 2011'in ilk yarısından itibaren işlem görmeye başlayan AKFGY hissesinin Genel Müdür koltuğunda Sertaç Fuad Karaaağaoğlu oturuyor. 

 AKFGY hissesi hangi pazarda işlem görüyor

* BIST MALİ

* BIST GAYRİMENKUL YAT. ORT.

* BIST YILDIZ 

* BIST TÜM-100 

* BIST TÜM

AKFGY hisse yorum

Hissede yaşanan büyük ralliyle birlikte 1.35 liradan 9.43'e kadar yükseliş gösterdi. Daha sonrasında ise kesintisiz bir düşüş yaşaması nedeniyle yatırımcılar 2 ayrı güruha ayrılmış durumda. İlk yatırımcı profili AKFGY hissesinin artık çok ucuz olduğunu ve bıraktığı GAP boşluklarını doldurmak için tekrar yukarı hamle yapacağına inanıyorken diğer güruh ise AKFGY hissesindeki operasyonun artık sonuna gelindiğine hissenin uzun bir süre konsolide olamayacağına inanıyor.

AKFGY hissesi temettü veriyor mu?

Şirket halka arz olduğu günden bu yana hiç temettü vermediği görülmekle birlikte kendi tarihi boyunca 2 ayrı kez bedelli sermaye artırımı gerçekleştirdi. Kısaca temettü yatırımcıları için AKFGY hissesi pekte uygun bir yatırım aracı olarak görülmüyor.

 AKFGY hisse hedef fiyatı 2022

AKFGY hissesinde şirketin geleceğini yorumlayan analistler birden fazla görüşe yer veriyor. Bir kesim analist gayrimenkul fiyatlarında yaşanan sürekli artışın enflasyon karşısında yenildiğini bu nedenle yatırım ortaklığı hisselerini doğrudan etkileyeceğini dile getiriyor. Düşüş yönlü fikre sahip analistler göre AKFGY hissesinin hedef fiyatı 2.50 lira etrafında yer alacak.

AKFGY hissesinin yükseleceği yönde fikir beyan eden analistler ise şirket hisselerinin tekrardan hareketleneceğini ve tarihi zirve bölgesinde GAP boşluğu bırakılan tüm yerlerin doldurulacağını tahmin ediyorlar. AKFGY hissesi hedef fiyatı olarak ise 9 lira bölgesini hedef olarak gösteriyorlar.

AKFGY hisse grafik yorum

AKFGY hisse grafik

AKFGY hisselerinde teknik analiz yapan analistler AKFGY  hisselerinde yaşanan sert düşüşü haber akışına bağlıyor. AKFGY grafiklerine bakıldığı takdirde yükselen regresyon kanalının en tepesinde iken bir anda alaşağı olan ve AKFGY hisseleri trendin dibine kadar gerilemiş durumda. Hisse bu bölgede konsolide olup tekrar yükselişine başlayamaz ve düşüşü devam ettirirse en yakın destek olarak görünen bölge 3,07 olarak görülüyor. Bu bölgenin altında düşen kanala girecek olan hisse düşüş ihtimalinde ise dip bölge olarak 1.35 TL bölgesini referans alıyor.

AKFGY hissesinde günlük grafiklerde teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 3,07 - 2,50 - 1,35
Dirençler: 4,42 - 5,37 - 6,33

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKFGY AKFEN GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2.24
Satış 2.25
Değişim 0.02%
Son Değer 2.25
En yüksek 2.28
En düşük 2.23
Haftalık Değişim 2.7397%
Aylık Değişim 0.8968%
Yıllık Değişim 14.2131%
Etiketler