AKENR hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. ismi ile Borsa İstanbul'da paylarını yatırımcıyla buluşturan şirketin hisseleriyle ilgili olarak yatırımcıların en çok merak ettiği sorulara bu raporda bulabileceksiniz.

AKENR hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AKENR hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* AKENR  hisse yorum
* AKENR  hisse hedef fiyatı 2022 
* AKENR  hisse alınır mı?
* AKENR hisse temettü
* AKENR hisse teknik analiz

AKENR tarihçesi 

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. ismi ile 1986 yılında temelleri atılmış olan şirketin 2000 yılında halka arz planlaması yapıldıktan hemen sonra halka arz işlemleri gerçekleştirildi. 2000 yılının 7. ayında o zamanki adıyla İMKB şimdiki ismiyle Borsa İstanbul'da aktif işlem görmeye başlayan şirketin sermayesi güncel olarak 729 milyon 164 bin lira olarak görülüyor. Buna karşılık AKENR şirketinin piyasa değeri 1 milyar 159 milyon 963 bin 486 TL olarak karşılık buluyor. Şirketin Genel Müdürlük koltuğunda ise şu an Serhan Gençer oturuyor. 

AKENR hangi pazarda işlem görüyor?

* BIST İSTANBUL 

* BIST HİZMETLER 

* BIST TÜM

* BIST ANA 

* BIST TÜM-100 

* BIST ELEKTRİK 

* BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

AKENR hisse yorum

AKENR hissesi teknik analizle olduğu kadar temel analizle de yön tayini yapılabilecek bir hisse olarak karşımıza çıkıyor. Nedeni olarak ise enerji tarafında yapılacak atılımlar ya da enerji fiyatlamalarındaki gidişat hisse fiyatlarına doğrudan etkide bulunabiliyor. Bunun dışında teknik olarak da tepe görünümüne bürünen AKENR hissesi son 3 işlem gününde destek bölgesinde aldığı tepki ile 1.59 TL fiyatına kadar yükseliş göstermiş durumda.

AKENR temettü

AKENR temettü takvimi

AKENR hissesi temettü verimliliği olarak Borsa İstanbul'un en kötü şirketlerinden biridir. Bu sebeple temettü yatırımcılarının neredeyse hiç işlem yapmadığı hisselerden biri olarak görülen AKENR hissesi son temettüsünü 2009 yılında yüzde 2.37 ile paylaşmış bunun dışında 2 kere bedelli bölünme dışında hissede herhangi bir temettü ya da bölünme gerçekleştirilmemiştir.

 AKENR hisse hedef fiyatı 2022

AKENR hissesinin geleceğini yorumlayan analistler birden fazla görüşe yer veriyor. Örneğin bir kesim enerji fiyatlarında yaşanan sürekli zamların şirketin kâr marjını doğrudan etkileyeceğini düşünüyor. Bunun dışında enerji üretebilmek için kullanılan doğalgaz ve kömür gibi enstrümanlara gelen zamla birlikte kârlılık oranın iyiden iyiye düşeceğini varsayan analistler AKENR hisseleri için artık kuruşlu rakamların çokta uzak olmadığını düşünüyor. 

Bir diğer hakim görüş ise hali hazırda tedarik ve enerji krizinin giderek artış göstereceği gerekçesi ile elektrik ve enerjinin çok daha değerli hale geleceği bu sebeple AKENR hisselerine pozitif yansıyacağını düşünüyor. Yükseliş yanlısı analistlerin hedef fiyat göstergesi ise 2,50 TL üzerinde yer alıyor.

AKENR hisse grafik yorum

akenerji hisse grafi

AKENR hisse grafiklerine bakıldığı zaman uzun vadede yükselen kanalın çok aşağısında kalındığını görmek mümkün. Bununla birlikte AKENR hisse grafiğinde tepe görüntüsü oluşumu hissede teknik analize göre işlem yapan yatırımcıların çıkışına neden oluyor. Hisse düşen regresyon kanalının dip bölgesinde bir kere tepki alımı yaptıktan sonra en yakın önemli fiyat olan 1.55 üzerinde kalıcılığı sağlamaya çalışıyor. 

AKENR hissesinde günlük grafiklerde teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralnıyor,

Destekler: 1,55 - 1,40 - 1,22 
Dirençler: 1,65 - 1,75 - 2,09

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKENR AKENERJI ELEKTRIK URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 22.42
Değişim -2.48%
Son Değer 22.42
En yüksek 24.16
En düşük 22.42
Haftalık Değişim -18.9443%
Aylık Değişim 76.5354%
Yıllık Değişim 423.8317%
Etiketler