Aile Bakanlığı her ay 600 – 7.200 TL aralığında ödeme yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyaları Ağustos ayında da devam ediyor. Aylık 600 TL’den başlayan tutarlarla destek ödemesi yapan bakanlık 7.200 TL’ye kadar ödeme yapmaktadır.

Aile Bakanlığı her ay 600 – 7.200 TL aralığında ödeme yapacak!

Bakanlık tarafından başlatılan destek programı çerçevesinde yardıma muhtaç olan ailelere destek verilmesi planlandı. Muhtaç ailelere yönelik yapılacak olan destek programı çerçevesinde ailelere her ay düzenli olarak nakit yardımının yapılacağı açıklandı. Enflasyonun ve dövizin hızlı bir şekilde arttığı bu dönemde birçok aile bakanlık tarafından açıklanan destek programını yakından takip ediyor.

Aile Destek Projesi ödemeleri bugün yapılacak

Bakanlığın başlattığı destek programı çerçevesinde ödemelerin bugün itibariyle yapılacağı açıklandı. Her ay düzenli olarak muhtaç ailelere yardım edecek olan bakanlık toplamda 12 ay boyunca muhtaç ailelere nakit desteği sağlıyor. Binlerce haneye aktif bir şekilde sağlanan yardımlar için başvuruların da devam ettiği bilgisi bulunmaktadır. 

Aile Bakanlığı her ay 600 – 7.200 TL aralığında ödeme yapacak!
Aile destek projesi kapsamında ödemelerin her ayın 15’inden sonra yapılacağı belirtilmiştir. TC Kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan ödemeler her ay düzenli bir şekilde banka hesaplarına yatırılıyor. Dileyen vatandaşlar ise yardım paralarını kendilerine en yakın PTT şubesinden de talep etme hakkına sahip olmaktadır. 


Bakanlığın sürdürdüğü destek programı kapsamında birçok aile masraflarını öderken daha rahat bir şekilde ödeme yapmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 12 ay boyunca sağlayacağı ödeme tutarları ise tamamen hane geliri ve ekonomik duruma göre farklılık göstermektedir. Hali hazırda binlerce haneye destek sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düzenli bir şekilde destek yardımlarının hesaplara aktarıldığı bilgisini paylaştı.

Aile Destek Projesi başvurusu nasıl yapılır?

Bakanlık tarafından başlatılan Aile Destek Projesi kapsamında başvurular e – devlet üzerinden yapılıyor. E – Devlet portalı üzerinden bakanlığın uygulamasına girerek destek programına ön başvuru yapılması mümkündür. Ön başvuru sürecinin ardından onay alan vatandaşlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı müdürlüklerden tüm işlemlerini tamamlayabilir.


Aile Destek Projesi kapsamında aylık 600 TL almaya hak kazanan muhtaç ailelere ödemeler her ay düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Birçok aileye düzenli şekilde verilen yardımlar sayesinde kira ve fatura ödemelerinden destek sağlanmaktadır. Tamamının nakit şeklinde ödendiği destek yardımları sonucunda hanelere yıllık 7.200 TL destek parası verilmiş oluyor.
Hali hazırda binlerce ailenin başvuru yaptığı ve onay aldığı proje kapsamında destek paraları yatırılmaya başlandı. 15 Ağustos itibariyle hesaplara yatırılan destek paraları için banka hesaplarının kontrol edilmesi veya e – devlet üzerinden sorgulama yapılması yeterlidir. Bakanlık tarafından yapılan açıklama göre her ayın 15’inden itibaren destek paralarının ilgili hesaplara yatırılacağı bilgisi verilmektedir.

Etiketler