Bakan Nebati açıkladı: "Araç sektöründe 100 bin kişiyi yakaladık!”

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele ettiklerini belirten Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründe olduğu gibi araç sektöründe de yaşanan olumsuzlukları takip ettiklerini söyledi. Nebati, “RADAR” sistemiyle 100 bin mükellefin tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Nebati açıkladı: "Araç sektöründe 100 bin kişiyi yakaladık!”

Hazine ve maliye Bakanı Nureddin Nebati, araç sektörü ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada gayrimenkul sektöründe yaşanan sıkıntıların, araç piyasasında da yaşandığına dikkat çeken Nureddin Nebati, RADAR sisteminin de yardımıyla 100 bin kişinin yakalandığını ifade etti. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele içinde olduklarının altını çize Bakan Nebati, bu uğurda yapılan çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Arz – talep dengesini bozuyorlar

Yazılı açıklamasında kayıt dışı ekonominin olumsuzluklarına da yer veren Bakan Nebati, suni fiyat artışlarına ve bu nedenle oluşan arz – talep dengesizliğine de işaret etti. Mükellefiyet kaydı olmayan kişilerin, belli bir sayı üzerinde al – sat yapması ile ikinci el fiyatlarında sıkıntılar çıktığına dikkat çeken Nebati, fahiş fiyatların bu nedenle kaynaklandığını da belirtti. Diğer yandan mükellefiyet kaydı bulunmadan bu işlemlerin yapılması kayıt dışı ekonomiye de beslemekte. Bakan Nureddin Nebati, kurudukları sistem ile mükellefiyet kayı olmayan 100 bin kişiyi tespit ettiklerini de ifade etti.
 Bakan Nebati açıkladı: "Araç sektöründe 100 bin kişiyi yakaladık!”
Bakan Nebati, vergi yükümlülüğünü yerine getirmeden, piyasalarda spekülasyona neden olan kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını da ekleyerek, konuya dair denetimlerin de titizlikle devam ettiğini ekledi. 

RADAR sistemi ile 100 bin kişi tespit edildi

Kayıt dışı ekonomi konusunda son derece titiz çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Bakan Nebati, bu çalışmalarda RADAR sisteminin ne kadar etkili olduğunu vurguladı. Bakan Nureddin Nebati’nin aktarımına göre, bu sistem ile mali ve finansal veriler, oldukça detaylı bir şekilde incelenebiliyor, analiz edilebiliyor. Böylece herhangi bir açıkta kayıt dışı ekonomik faaliyetler kolayca tespit edilebiliyor. Bakan Nebati, bu sistem sayesinde 100 bin mükellefin tespit edildiğini ve bu kişiler için gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.
 
Bu konuda çalışmaların büyük bir gayretle devam ettiğinin altını çizen Bakan Nebati, toplumun her kesiminden bu konuda destek beklediklerini de bildirdi.
 
 

Etiketler