Mavi ve beyaz yakalı çalışanlara gelecek yıl iade yapılacak!

Vergi toplama konusunda yapılması beklenen değişiklikle para iadeleri çalışanlara yatırılabilir. Yapılan açıklamalara göre vergi toplama sürecinde yapılacak olan değişiklik sayesinde hem mavi hem de beyaz yakalı çalışanlara önümüzdeki sene içerisinde para iadesinin yapılması bekleniyor.

Mavi ve beyaz yakalı çalışanlara gelecek yıl iade yapılacak!

Vergi toplama konusunda kolaylığın sağlanması adına ücret gelirlerinin vergisi işveren tarafından kesiliyor. İşçiler adına yapılan bu kesinti aynı zamanda hem vergi toplamayı kolaylaştırıyor hem de hızlı bir şekilde tahsilat yapılmasını sağlıyor. Bu konuda yapılması beklenen değişiklikle birlikte çalışanlara para iadesinin olması muhtemel beklentiler arasında yer alıyor.

Vergi sürprizleri yaşanabilir

Türkiye’de yer alan vergi sistemine göre çalışanların elde ettikleri gelirlerden dolayı oluşan vergileri işverenler ödüyor. İşveren yükünü arttıran bu durum aynı zamanda çeşitli prim borçlanmalarına da sebebiyet verebiliyor. İşverenlerin toplu bir şekilde gerçekleştirdiği ödemelerden dolayı aynı zamanda işçilerin fazladan yatırılan prim tutarları çıkabilmektedir.
Önümüzdeki sene için birçok çalışanın vergi dairelerinde sorgulaması yapacağı belirtiliyor. Hem mavi hem de beyaz yakalı çalışanları yakından ilgilendiren bu habere göre gelecek yıl para iadelerin yapılması mümkün olabilir. Fazladan yatırılmış olan tutarlara ilişkin para iadesi alma hakkı bulunan çalışanlar için önümüzdeki yıl yeni bir düzenlemenin de kaçınılmaz olabileceği belirtildi.


Vergi sürprizleriyle çokça karşılaşabileceğiniz bir yıl olacağı belirtilen 2023 yılı için birikmiş paranızı tahsil etmeniz de mümkün olacak. Birçok kişinin merakla beklediği vergi düzenlemesi ve SGK primleriyle ilgili açıklama ise henüz yapılmış değil. Fazladan yatırılan tutarlara ilişkin ücretlerin geri alınması mümkündür. Çalışanların müracaat etmesi halinde kendi adına yatırılan fazla tutarları kurumlardan tahsil etme hakkı bulunuyor.

Mavi ve beyaz yakalı çalışanlara gelecek yıl iade yapılacak!

Ekstra vergi borcu çıkabilir

İşverenlerin otomatik olarak ödeme sağladığı SGK primleriyle ilgili olumsuz bir durum da bulunuyor. Beyanname vermeyen işverenler aynı zamanda bu durumdan dolayı işçilerini borç altında bırakabilmektedir. Önceki yıllara ait gelirlerden dolayı vergi beyannamesinde bulunulmaması da bu alanda vergi borcu çıkartan en önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Vergi borçlarının düzenli olarak SGK müdürlüklerinden kontrol edilmesi son derece önemlidir. Çalışanların yakından takip ettiği vergi düzenlemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen uzmanların açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Ekstra vergi borcu ile karşılaşmamak adına önceki yıllarda da elde edilen gelirlerin beyanname olarak vergi dairelerine verilmesi son derece önemlidir.


Taşeron işçileri de kapsayan konuyla ilgili henüz bir güncelleme yapılmış değil. Önümüzdeki yıl için yeni vergi düzenlenmesini bekleyen çalışanlar kurumlar tarafından yapılacak olan açıklamanın takipçisi olmaktadır. Yapılacak açıklama doğrultusunda hem mavi hem de beyaz yakalı çalışanlara gelecek yıldan itibaren iade yapılması mümkün olabilmektedir.