Aile Bakanlığı’nın ödemeleri başladı! Her haneye 600 TL verilecek

Aile Bakanlığı tarafından beklenen açıklama yapıldı. Aile Destek Programı bu ay itibariyle başladı. Hesaplara yatırılan tutarlarla ilgili açıklamada bulunan bakanlık TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemelerin yapılacağını belirtti

Aile Bakanlığı’nın ödemeleri başladı! Her haneye 600 TL verilecek

Birçok kişi tarafından merakla beklenen Aile Destek Programı ödemeleri bugün gerçekleşiyor. TC kimlik numarasının son hanesine göre ödeme almayı beklenen aileler toplamda 600 TL tutarında destek almaya hak kazanıyor. Yardıma muhtaç ailelerin başvurabileceği program çerçevesinde her haneye yapılacak olan destek ödemeleri banka hesaplarına nakit olarak aktarılacak.

Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor

Başvuru sürecinin devam ettiği programla ilgili ailelere 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacak. Masrafların artış gösterdiği bu dönemde bakanlık tarafından başlatılan proje kapsamında yardıma muhtaç ailelerin nakit ihtiyacına destek verilmiş olacak. Binlerce kişinin başvuru yaptığı projeyle ilgili ise başvuru sürecinin devam ettiği bakanlık tarafından belirtildi. İlerleyen dönemde de başvuru alacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruların online platformlardan alınacağını açıkladı.

Aile Bakanlığı’nın ödemeleri başladı! Her haneye 600 TL verilecek
Enflasyonun artış gösterdiği bu dönemde ailelere yardım etmeyi planlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni programını geçtiğimiz aylarda duyurdu. Aile Destek Programı olarak adlandırılan projede her haneye destek verilmesi kararı alındı. Proje kapsamında 450 TL’den başlayan destek miktarları aile durumuna göre 600 TL’ye kadar arttırılabilecek. Her ayın 15’inde yatırılacak olan destek paraları banka üzerinden çekilebiliyor.


Her hanenin yalnızca bir ferdine verilecek olan destek kapsamında başvuruların devam ettiği belirtildi. Herhangi bir son başvuru tarihinin açıklanmadığı proje ile ilgili başvuru süreçlerinin e -devlet üzerinden devam ettiği görülüyor. Şimdiden binlerce yardımca muhtaç haneye yapılacak olan destek yardımlarıyla birlikte parasal yönden ağırlığın hafifletilmesi amaçlanıyor. 600 TL’ye kadar nakit yardımı sağlayan bakanlık bu kapsamda yardıma muhtaç ailelere destek vermeye devam edecek.

Aile Destek Programı başvuruları E – Devletten yapılıyor

Aile Destek Programına başvurmayı isteyen kişiler E – Devlet portalından başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Birçok ailenin merak ettiği başvuru süreciyle ilgili oldukça basit adımların olduğu bilgisi verildi. Kimlik onayı yapıldıktan sonra “ Aile Destek Programı Başvuru “ aramasının uygulama içerisinde yapılması gerekiyor. Ardından gerekli bölümde yer alan formun doldurulması işlemine geçilmektedir. 


Aile destek programı kapsamında yapılacak olan başvurular hem E – Devlet’ten hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı müdürlüklerden yapılabilecek. E – Devlet üzerinden ön onay alan vatandaşlar evrak ibrazı için müdürlüklere bireysel olarak müracaat edecek. Ardından ise her ayın 15’inden sonra aile destek programı kapsamındaki destek ücretlerinden yararlanmaya hak kazanacak. Birçok kişi tarafından merakla beklenen Aile Destek Programı ödemeleri Ağustos ayı itibariyle hanelere verilmeye devam ediyor.

Etiketler