Fırsatı kaçırmayın: Bankalar düşük faizli kredi fırsatları sunmaya devam ediyor

Kamu bankaları, pandemi sürecinde pek çok kişiye destek olmuştu. Bankalardan gelen destek bu süreçte de devam edecek. Kamu bankaları, düşük faizle pek çok kredi imkanı sunuyor.

Fırsatı kaçırmayın: Bankalar düşük faizli kredi fırsatları sunmaya devam ediyor

Bir süre önce başlayan pandemi sürecinde, vatandaşlar ekonomik açıdan büyük zorluklar yaşamıştı. Kamu bankaları ise bu süreçte milyonlarca kişiye destek olmuştu. Korona virüsün olumsuz yönde etkilediği vatandaşlar, bu bankalardan düşük faiz oranları ile kredi alabilmişlerdi. Kamu bankaları, sonbahar dönemine girmeden önce yine düşük faizli kredi seçenekleri ile vatandaşa yeni fırsatlar sunuyor. Henüz tam olarak geçmeyen pandeminin etkisi bir yandan, yükselen enflasyon diğer yandan derken ekonomik olarak büyük sıkıntılar çekenler, kamu bankalarının sunduğu bu düşük faizli kredi imkanlarından yararlanabilecekler.

Pandemi sürecinde faiz oranları nasıldı?

Tüm dünyada etkili olan Korona Virüs nedeniyle yaşanan kapanmalar, ekonominin alt üst olmasına neden olmuştu. Vatandaşlar ekonomik olarak sıkıntılı bir dönem yaşarken, kişilerin alım gücü de epey düşmüştü. Böyle bir ortamda özellikle kamu bankalar düşük faizli kredi imkanları sunarak, vatandaşların nefes almasına, ekonominin de canlı kalmasına yardımcı olmuştu. Pandemi döneminde başta ihtiyaç kredisi olmak üzere, konut ve taşıt kredilerinde de düşük faizler uygulanmaya başlanmıştı. Bankaların vermiş olduğu bu kredilerin faiz oranları ise ortalama 0.64 civarında idi. Pandemi etkisini yavaş yavaş kaybederken, kamu bankaları yeni kredi kampanyalarını duyurmaya başladı.

Fırsatı kaçırmayın: Bankalar düşük faizli kredi fırsatları sunmaya devam ediyor

Yeni kredi fırsatları

Daha önce 6 ay sonra ödeme seçenekleri ve düşük faiz oranları ile sunulan kredi imkanlarının hala devam edip etmediği vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Pandemi sürecindeki faiz oranları ve ödeme seçenekleri değişse de bankalar, farklı kredi kampanyası seçenekleri ile duyuru yapıyor.
 
Farklı kampanya seçenekleri ile ön plana çıkan bankalar arasından Ziraat Bankası da bulunuyor. Bu bankanın faiz oranları ve ödeme seçenekleri, pandemi sürecinden sonra güncellendi ve güncellenmeye devam ediyor. Tüketici kredisi için 1.51 oranında faiz oranı imkanı sunan Ziraat Bankası, taşıt kredisi için faiz oranı miktarını 1.54 ile 1.56 arasında belirledi. Diğer yandan konut kredisi için belirlenen faiz oranı ise 1.37 civarında.
 
Müşterilerine düşük faizli kredi imkanı sunan bir diğer banka ise Vakıfbank olarak karşımıza çıkıyor. Bu banka, müşterileri için vereceği kredi de 3 ay erteleme imkanı da sunuyor. Taşıt kredisi için 1.50 civarında faiz oranı belirleyen Vakıfbank, ihtiyaç kredilerinde ise bu oranı 1.34 civarında tuttu.
 
Halkbank da düşük faizli kredi veren bir diğer kamu bankası olarak yer alıyor. İhtiyaç kredileri için faiz oranını 1.51 olarak belirleyen banka, taşıt kredisi için bu oranı 1.54 civarında tutuyor.
 
Yaz ayları için belirlenen güncel faiz oranları bu şekilde iken, sonbahar aylarında faiz oranlarının değişmesi bekleniyor.

Etiketler