Afrika: Kripto pazarı bir yılda yüzde 1.200 büyüdü

Chainanalysis'e göre, Afrika'daki kripto pazarının devasa büyümesinde P2P platformlarının çok büyük bir payı var. Kıtadaki bir ülkenin yakında El Salvador'u taklit etmesi oldukça büyük bir ihtimal.

Afrika: Kripto pazarı bir yılda yüzde 1.200 büyüdü

Chainalysis'in verilerine göre, Afrika'daki kripto para piyasası geçen yıldan bu yana önemli ölçüde büyüdü. Salı günü yayınlanan bir rapor, değerinin Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında yüzde 1.200'den fazla arttığını tespit etti. Özellikle Kenya, Güney Afrika, Nijerya ve Tanzanya'daki yüksek düzeyde kabul buna katkıda bulunuyor. Chainalysis, P2P platformlarının popülaritesinin, bölgede daha fazla kripto benimsenmesinin arkasındaki itici faktörlerden biri olabileceğini ekledi. Bunun arka planı, bazı ülkelerin yerel bankalar aracılığıyla borsalara para gönderilmesini kısıtlaması veya yasaklamasıdır. 

Raporda şu ifadelere yer verildi:

Afrika'daki bu pazarların çoğunda insanlar banka hesaplarından merkezi bir borsaya para gönderemezler. Bu nedenle P2P'ye bağımlılar. Ayrıca kripto ürünleri daha fazla insanı kripto ekonomisiyle tanıştırabilmeleri için daha kullanıcı dostu hale geliyor. Onlara kriptonun daha hızlı, daha ucuz ve daha uygun olduğunu gösteriyorlar.

El Salvador, Afrika kripto piyasası için bir şablon görevi görecek mi?

İyi bilindiği gibi, El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin Bitcoin'i resmi bir ulusal para birimi haline getirdiği ana argümanlardan biri, işlem maliyetlerinden tasarruf edilmesidir. Sadece Orta ve Güney Amerika'daki diğer ülkeler projenin başarıyla taçlanıp taçlanmadığını kartal gözlerle izliyor. Afrika'da da insanlar blockchain teknolojisinin avantajlarını ve bitcoin adaptasyonunun ilerlemesini düşünüyor. Bu, Zimbabve maliye bakanının yakın tarihli bir tweet'i ile kanıtlanmıştır. 

Afrika'daki diğer projeler arasında Nijerya yer alıyor. Ülke, 1 Ekim'den itibaren eNaira adlı merkez bankası dijital para birimini (CBDC) test etmeyi planlıyor. Güney Afrika ayrıca fiat para birimine bağlı bir dijital para birimi tanıtmak için Avustralya, Singapur ve Malezya ile ortak bir girişime katılıyor. CBDC'yi test etmek için hala olası bir başlangıç ​​tarihi yok. 

Etiketler