En Çok Kazandıran Kripto Paralar 2022

En Çok Kazandıran Kripto Paralar 2022 yılında birçok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konular arasında gelmektedir. En çok tercih edilen kripto paralar, en çok yükselen kripto paralar, kripto para piyasasında işlem yapan birçok kişinin merak ettiği bir konudur.

En Çok Kazandıran Kripto Paralar 2022

En Çok Kazandıran Kripto Paralar 2022 yılında birçok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konular arasında gelmektedir.

En Çok Kazandıran Kripto Paralar, kripto para piyasasında işlem yapan birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Kripto para çıkış tarihi, kazandıran kripto paralar, en çok tercih edilenler gibi pek çok husus araştırılmaktadır. Peki, en çok tercih edilen kripto paralar nelerdir? Gelin en iyi 10 kripto paranın değerine bakalım.

En Çok Kazandıran 10 Kripto Para

En çok tercih edilen kripto para 2022 yılında pek çok kişinin odak noktasında yer almaktadır. Özellikle son dönemlerde yaşanılan kripto para dalgalanmalarının birçok kişiyi hangisini tercih edeceği yönünde araştırma yapmaya ittiğini bilmekteyiz. Kazanç oranı ve piyasa değerine göre en çok tercih edilen kripto para birimlerini sizler için listeliyoruz.

1.       Bitcoin

2.      Ethereum

3.      Litecoin

4.      Ripple

5.      Dogecoin

6.      Tether

7.      Binance Coin

8.     Cardano

9.      Dogecoin

10.  Shiba

En Çok Tercih Edilen Bitcoin Hangisi? 2022

En çok tercih edilen Bitcoin piyasa değerine göre belirlenmektedir. Çıkış gününden bugüne kadar belirli oranda yükseliş ve iniş gösteren bu kripto para birimlerinin son dönemlerde yine hareketlilik gösterdiğini söyleyebiliriz. En çok tercih edilen bitcoinler şunlardır;

·         Bitcoin 5.95%

·         Ethereum  5.68%

·         Binance Coin 8.33%

Yukarıda belirtmiş olduğumuz kripto paralar anlık olarak değişim göstermektedir. Yükseliş ve alçalış trendine ilişkin olarak muhakkak teknik bir analiz ve takip yapılması gerekmektedir.

En Çok Kazandıran Kripto Paralar 2022

En çok kazandıran kripto paralar, çıktığı günden itibaren yapılan analizler ile ortaya konulmuştur. Anlık olarak değişim gösteren bu kripto para birimlerinin aynı zamanda en çok kullanılanlar arasında olduğunu söyleyebiliriz. Sizler için en çok kazandıran 10 kripto parayı listeledik.

1-Bitcoin

Bitcoin en popüler kripto para birimleri arasında yer almaktadır. Kripto piyasasında oldukça popüler olan bitcoin sağladığı değerler ile birlikte pek çok kişi de merak uyandırmaktadır. Listemizde ilk sırada yer vermiş olduğumuz Bitcoin ile ilgili tüm teknik takip ve analizlere sitemiz üzerinden ulaşabilmeniz mümkündür.

Bitcoin Değerlendirmesi:

BİTCOİN/USDT: Yükselen kanal desteğinin altına düşmesiyle birlikte düşüş ivmesi kazanan BTC'de tekrar yükselişe geçmek için öncelikle 53.000 dolar üzerinde gün kapanışı yapmalı. Düşüşün devam etmesi durumunda ise sıralı olarak 42 bin- 38 bin ve 28 bin dolar beklentisi devam ediyor.

 2- Ethereum

Ethereum 2015 yılında Vitalik Buterin öncülüğünde piyasaya sunulan bir para birimidir. İlk çıktığı tarih olan 07/08/2015 tarihinde 2 dolardan biraz fazla değere sahip olan Ethereum’un günümüzde oldukça değerli olduğunu görebilmek mümkündür.

Ethereum Değerlendirmesi:

ETH/USDT: Diğer birçok kripto para birinin aksine yükselen trendin içinde akümüle olmayı başaran ETH'de yeni bir yükseliş dalgası başlatmak için bu bölgeden yatay destek üzerinde devam etmesi gerektiği ve 4 bin dolar üzerine tekrar yükseliş göstermesi halinde kanal tepesi olan 4700 dolar ihtimali ise piyasa beklentisi olarak karşımıza çıkıyor. Düşüş durumunda ise 3500 - 3250 ve 2916 dolar destekleri şimdilik işlevleri sürdürüyor.

3- Litecoin

Litecoin üzerinde söylenen güzel bir söz vardır. “Bitcoin altınsa, Litecoin gümüştür.” Litecoin 2011 yılında geçmişte Google’da çalışan Charlie Lee tarafından geliştirilerek piyasaya sunulmuştur.

Litecoin Değerlendirmesi:

LTC/USDT: Stoch RSI neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesinde bulunan LTC için işler pek yolunda gibi gözükmüyor major coinler içerisinde dün yaşanan kırılım ile en çok değer kaybeden coin olmayı başaran LTC de devam eden düşüş süreci için 170 dolar üzerinde en az 2 mum kapanması durumunda yönelim 220 dolar seviyesine kadar devam edebilir. Düşüşün devam etmesi halinde ise piyasa beklentisi sırasıyla 138 - 120 - 104 dolar olarak görülüyor.

 4- Ripple

Ripple son dönemlerde atak yapan kripto para birimleri arasında gösterilmektedir. Hakkında birçok spekülasyon olan Ripple sağlamış olduğu değerle birlikte pek çok kişinin beklentilerini güçlendirmektedir. Son dönemlerde ne olacağı ise tamamen belirsizliğini korumaktadır.

Ripple Değerlendirmesi:

XRP/USDT: 1,966 tarihi zirvesinin ardından haftalık bazda incelendiğinde hala dip seviyesinden destek bulup 0,78 dolar bölgesine kadar tepki alımına geçen XRP için işler sadece teknik analiz ile çözülemiyor. SEC davasından sebep üzerindeki ciddi baskıları uzun bir süredir atlatamayan Ripple aynı zamanda yatırımlarına devam ediyor yükseliş durumunda düşen kanalın tepesi olan 0,98 cent bölgesini hedef gösteren piyasa analistleri düşüş durumunda ise 62 cent ve altında tekrardan 32 38 cent bölgesine geri dönüş ihtimalinden söz ediliyor.

5- Dogecoin

Dogecoin Elon Musk’ın desteğiyle birlikte oldukça uçuk rakamlara ulaşmıştır. 14 ay içerisinde değerini neredeyse 650 kat artıran Dogecoin için kimileri düşüş kimileri ise yükseliş beklemektedir.

Dogecoin Değerlendirmesi:

DOGE /USDT: Yoluna yalnızca şaka bir coin olarak çıkan Doge coinde işler 2021 yılında piyasa üstü getiri sağlaması ile adından çok sıkça söz ettirdi. Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk tarafından sıkça pump yaptırılan Doge coin tarihi zirvesinden bir hayli uzakta. Şimdilerde 0,1670 dolar seviyesinde işlem gören Doge'de günlük düşüen trendin devam ettiğini söylemek mümkün. Yükseliş ihtimalinde önünce ciddi satış baskısı bulunan Doge'de teknik analiz tek başına yetersiz kalıyor demek yanlış olmaz. Düşüş halinde ise sırasıyla  12 - 9 -7 cent bölgesine geri dönüş ihtimali olduğundan söz eden piyasa analistleri Doge için geri dönüşün en büyük şartı olarak Elon Musk olduğuna inanıyorlar.

6- Binance Coin

Binance Coin son zamanların yükseliş gösteren kripto para birimi olarak listemize 6. sıradan giriş yapmayı başarmıştır.  Genellikle az hasarla yoluna devam eden bu kripto paranın değerini koruyacağı ön görülenler arasındadır.

Binance Coin Değerlendirmesi:

BNB/USDT: Bir diğer yükselen kanalın desteğinden tepki alan ve güç toplayan coin ise dünyanın en büyük piyasalarından biri olan Binance'ye ait BNB coin. Yükselen kanal desteğinden aldığı tepkiyle birlikte en neredeyse en az hasarla gün kapanışı alan BNB, 535 dolar direncinin hemen altında işlem görmeye devam ediyor. Yükliş ihtimalinde ara kanal direncci olan 611 dolar bölgesi aşılması ihtimalini değerlendiren analistler kısa-orta vade hedefin 677 dolar bölgesi olduğuna inanıyor. Düşüş senaryosunda ise sıralı destekler 442 - 368 - 325 dolar.

7- Cardano Ada

Cardona Ada yavaş yavaş piyasa da yer edinmeye başlasa da birçok kişinin hakkında bilgi edindiği kripto paralar arasında yer almaktadır. Son dönemlerde yükseliş trendi ile birlikte günceme gelen Cardano Ada’nın bu yükselişi koruyup koruyamayacağı ise merakla takip edilmektedir.

Cardano Ada Değerlendirmesi:

ADA/USDT: 2021 Nisan ayında neredeyse tüm kripto paralar yerle bir olurken ADA yatırımcılarının yüzü çok gülüyordu. Stake haberleri ile birlikte tarihi zirvesini 3 dolar etrafında inşa eden ADA coin bu bölgede tutunamadı ve düşen regresyon kanalına sadık şekilde 4 Eylül'den itibaren düşüşüne devam ediyor. Kanal dibinde bulunan ADA için düşüş bitti demek şimdilik pek mümkün gibi durmuyor. Olası geri dönüş senaryosu oluşturan analistler düşen kanalın tepesinin 1.77 olduğunu ve bu bölge kırılmadan tekrar geri dönüşün mümkün olmadığını düşünüyor. Düşüşün devam etmesi halinde ise 1 dolar üzerinde kalmanın ADA için giderek zorlaşacağı düşünülüyor.

 8- Shiba

Shiba son dönemlerin en çok yükseliş gösteren ve popüler hale gelen kripto para birimi olarak listemize 8. sıradan yer bulmuştur. Pek çok kripto para piyasası takipçi tarafından merakla analiz edilmekte ve sonuçları beklenmektedir.

Shiba Değerlendirmesi:

SHIB/USDT: Uzun süren yatay kanalın ardından teknik dışı haber akışlarıyla ve büyük grupların oluşturduğu finansal güç ile tarihinin en yüksek seviyesini gördükten sonra ivme kaybeden SHIB tarafında 'deat cat cross' devam formasyonu çalıştı ve tüm kripto paralarla birlikte düşüşe eşlik etti. Yükselen kanal alt desteğinin altında kalan Shiba coin için RSI hala yüksek denebilir. Bu sebeple düşüşün bitmiş olması konusunda birçok analist hala temkinli davranmaya davet ediyor. Yükseliş senaryosunda ise hedef olarak 0,0000056 bölgesini hedef gösteriliyor.

9- Tron

Tron son zamanlarda değer kaybı yaşasa da yine de kullanıcıları aktif olarak artmaktadır. Yükseliş göstermesi beklenen Tron’un son durumu ise pek çok kişi tarafından heyecan ile beklenmektedir.

Tron Değerlendirmesi:

TRX/USDT: Yüzde 13 değer kaybı ile yaşanan büyük kırılımın en az hasar alanlarından biri olarak görülen TRX coin yükselen kanalın yüzde 4 altındaki 0,085 desteğini korumaya çalışıyor. RSI indikatörü hala dip yapmadığını söylese bile bu bölgede sağlanacak destek tekrar kanal içine girme ihtimalini güçlendireceği düşünülüyor. Piyasa analistleri yükseliş senaryosunda hedefin öncelikle tekrar 0,10 dolar bölgesine ulaşması gerektiğini ve olası düşüş senaryosunda ise 0,05 dolar bölgesine kadar düşüşün hala mümkün olduğunu düşünüyor.

10- BakeryToken

BakeryToken listemize son sırada giren tokenler arasında yer almaktadır. Kullanıcıların sıklıkla eleştirmiş olduğu bu kripto paranın son dönemlerde bir çıkış yapması öngörülmekte ancak pek çok kullanıcı tedirgin halde beklemektedir.

BakeryToken Değerlendirmesi:

BAKE/USDT: Tepe görünümüne ve düşüşe ilk başlayan kripto paralardan biri olan Bake, yüzde 27 değer kaybı ile birlikte işleme 1.26 dolardan konu olmaya devam ediyor. Piyasa analistleri olası düşüşle birlikte 1 dolar desteğine kadar geri çekilebilme ihtimalinden bahsediyor ve yükseliş içinse sırasıyla 1.81 ve 2 dolar beklentisini sürdürüyor.

 Türkiye'de Kaç Kişi Kripto Para Alıyor?

En çok tercih edilen kripto para birimi Bitcoin'dir. Ülkemizde bitcoin piyasasının büyüklüğünün 900 milyon dolar olduğu söylenmektedir. Tahminlere göre ülkemizde 4 milyon kişinin Bitcoin kullandığı söylenmektedir. 

En Çok Coin Hangi Borsada?

En çok coine sahip borsa 348 coin sayısı ile birlikte Binance borsasıdır. Bu borsayı 125 ile birlikte Coinbase Exchange borsası, 362 coin sayısı ile birlikte Huobi Global izlemektedir. Bu sıralama ise güven puanına göre yapılmıştır.

Kripto Paralar Neye Göre Yükselir?

Kripto paralar neye göre yükselir? Sorusuna kısa bir şekilde cevap verecek olursak kripto paralar gelen arz – talep dengesine göre belirlenmektedir. Aynı hisse senedi ya da diğer emtialar gibi değiş tokuş oranının anlık arz talep ilişkisine göre fiyat değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Etiketler