ABD Borsalarında 2018'den Sonra İlk Kez Görülen Olay!

ABD borsalarında görülen yapay zeka rallisi, piyasaların sürekli bir yükseliş trendi yakalamasına katkı sağlıyor.

ABD Borsalarında 2018'den Sonra İlk Kez Görülen Olay!

 

ABD borsalarındaki bu olumlu seyir, yatırımcıların umutlarını artırıyor ve piyasalarda güveni yükseltiyor.

ABD Borsalarında 100 Seans Üst Üste! 

Bloomberg'den Jess Menton'ın haberine göre, ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi, art arda 100 seans boyunca en az yüzde 1,5'lik bir düşüş yaşamadan kapanarak olağanüstü bir süreç yaşanıyor. Endeks, son iki ayda yüzde 1'in üzerinde dört kayıp yaşasa da, günlük dalgalanmaların 2018'den bu yana benzeri görülmemiş bir şekilde azaldığı gözleniyor.

Bloomberg'den Jess Menton'ın haberine göre, Amerikan hisse senetlerinin gösterge endeksi, en az yüzde 1,5'lik bir düşüş yaşamadan art arda 100 seansı kapatma başarısını gösterdi. Endeks, son iki ay içinde yüzde 1'in üzerinde dört düşüş yaşasa da, günlük dalgalanmaların 2018'den bu yana benzeri görülmemiş bir şekilde azaldığı gözleniyor.

Bu dayanıklılığın bir kısmı, ekonominin Federal Rezerv'in politika sıkılaştırmasının en kötü senaryosuna bile dayanabileceğine dair iyimserlikten kaynaklanıyor. Ayrıca, yatırımcılar hala hisse senetlerine para akıtıyorlar. LSEG Lipper verilerine göre, ABD borsalarında işlem gören hisse senedi fonları, 13 Eylül'e kadar olan haftada 13,4 milyar dolarlık net giriş gördü, bu da son 12 yılın dokuzuncu haftası oldu.

ABD Borsası

ABD Borsalarında Petrol Karasızlığı

Kesinlikle, geçen yıldan bu yana en yüksek seviyelere çıkan petrol fiyatlarının, Federal Rezerv'in enflasyonla mücadelesini zorlaştırabileceği bir gerçek. Fed Başkanı Powell geçen ay yaptığı açıklamalarda, ekonominin enflasyonun yavaşlamasını sağlayacak kadar soğumaması durumunda faiz artırımına kapıyı açık bıraktı.

Hirsch, yazdığı bir notta, "Eylül ayının geri kalanı ve Ekim ayına ilişkin olarak ölçülü bir görünümümüzü koruyoruz. Enflasyonun soğuma eğilimi, artan enerji fiyatları nedeniyle zorlanıyor ve birçok jeopolitik endişe de belirsizliği artırıyor" ifadelerini kullanıyor.

Etiketler