50 yaşında emekli olmayı bekleyenlere müjdeli haber geldi!

50 yaşında emekli olmak isteyenler için müjde geldi! İşte beklenen haberin detayları!

50 yaşında emekli olmayı bekleyenlere müjdeli haber geldi!

50 yaşında emekli olmayı bekleyenlere müjdeli haber geldi! SGK açıkladı, 1999 yılından önce sigortalı olanlar bayram ediyor!

Çoğu emekli olma adayı ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Özellikle de sigortalı işe başladıkları zaman sürekli emekliliğini araştırıp bilgi almaya çalışırlar. Bazıları ise e-devlet’ten araştırma yapar. Eğer ki 1999 yıllının öncesinden sigortalı bir işte çalışmaya başlamış iseniz erken emekli olmak için bir fırsatınız vardır. Ayrıca 4A, 4B ya da 4C sigorta kollarından birinde yer alıyor iseniz ve 3600 günden önce emekli olmak istiyor iseniz sigortanızın giriş tarihi 09.09.1999 öncesi ya da 09.09.1999 tarihi dahil olmak üzere kayıtlı olması gerekmektedir. 3600 günden önce emekli olmak isteyen erkeklerin 15 yıllık sigortasının olması ve kişiye belirlenmiş olan primin doldurulması hesaplandığı zaman ne zaman emekli olacakları ortaya çıkar.

49 yaşını dolduranlar emekli olabilecek mi?

Eğer ki 49 yaşında emekli olmak istiyor iseniz 5300 gün boyunca prim ödemeli ve 25 yıl da sigorta girişiminiz olmadı şarttır. Bu istenilenleri yapar iseniz 49 yaşında emekli olma hakkına sahip bir birey olursunuz. Emeklilik hakkında bir çok kişi bir çok soruyu merak ediyor. Erken yaşta emekli olmak için çok çalışan bir çok kişi var. Eğer erken emekli olmak istiyor iseniz size verilen bu 2 şartı da yerine getirmeniz yeterlidir.

Erken emekli olmak için çalıştığınız işin de büyük bir rolü vardır. Seçtiğiniz mesleğe göre de erken emekli olabilirsiniz. Mesela su altında çalışıyorsanız, emniyette çalışıyorsanız, MİT mensubu iseniz, itfaiyeci, madenci, demir ve çelikte çalışıyorsanız ya da gazeteciyseniz erken emekli olmaya bir fırsat daha kazanmış olursunuz. Bunun sebebi de yıpranma hakkıdır. Yıpranma hakkı kişiye erken emekli olma fırsatı sağlamaktadır. Yaşınızdan düşürülür ve erken emekli olmak için bir fırsat daha yakalamış olursunuz.