4 bin 500 TL yardım parası için geri sayım başladı! Başvurular alınıyor…

Üniversite öğrencileri tarafından merakla beklenen yardım başvuruları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 75 bin üniversite öğrencisine nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Peki, öğrenciler eğitim desteği başvurularını nasıl yapacak? İşte detaylar…

4 bin 500 TL yardım parası için geri sayım başladı! Başvurular alınıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında üniversite öğrencilerine nakit desteği verilmeye devam ediyor. Ekonomik sorunlar ve enflasyon oranlarının yükselmesi öğrencilerin de maddi olarak güçlük çekmesine neden oldu. Özellikle İstanbul’daki hayat pahalılığı hem aileleri hem de öğrencileri düşündürür seviyeye ulaştı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim hayatını sonlandırmayı dahi düşünen öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından destek eli uzatıldı. İBB tarafından yapılan açıklamaya göre 75 bin üniversite öğrencisine geri ödemesiz eğitim desteği verilecek. 4 bin 500 TL olarak belirlenen eğitim desteği için başvuru tarihi 26 Eylül olarak açıklandı. Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ adresine girerek işlemlerini tamamlaması gerekiyor. 

4 bin 500 TL yardım parası için geri sayım başladı! Başvurular alınıyor… - Resim : 1

İBB eğitim desteği başvuruları için gerekli şartlar nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘’Sen Oku Diye’’ şiarı etrafında şekillenen eğitim desteği başvuruları için belirli şartların karşılanması gerekiyor. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen burs; İstanbul’da ikamet edenler için geçerlidir. Öğrencinin veya aile bireylerinin İstanbul’da oturması gerekmektedir. Öğrencinin farklı bir ilde eğitim alması halinde de başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Sadece önlisans ve lisans öğrencilerinin katılım hakkı vardır. Üniversite eğitiminin normal öğrenim süresinin içerisinde bulunması gerekmektedir. Önlisans için 2 yıl, lisans için 4 yıllık süre zarfının dışına çıkan öğrencilerin başvuruları alınmaz. Devlet üniversitesinde okuyan öğrencilere öncelik tanınmaktadır. Vakıf üniversitesinde okuyan yüzde 100 burslu öğrencilerde başvuru yapabilir. Öğrencinin başarı notunun 4 üzerinden 2.00 veya 100 üzerinden 53 olması şartı bulunmaktadır. Öğrencinin ihtiyaç sahibi olduğunun belgelenmesi gerekmektedir. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verilmez. 25 ve üzeri yaşlardaki öğrenciler başvuru yapamaz. Ayrıca, adli sicil kaydında yüz kızartıcı suç bulunan öğrencilerin başvuruları da değerlendirmeye alınmamaktadır. 

4 bin 500 TL yardım parası için geri sayım başladı! Başvurular alınıyor… - Resim : 2

İBB eğitim yardımı sonuçları ne zaman açıklanır?

İBB tarafından 26 Eylül tarihinden itibaren başvurular alınmaya başlanacak. Başvuru işlemleri ‘’İstanbul Senin’’ uygulaması üzerinden yapılabilecek. Başvurular eğitim yardımı değerlendirme kriterleri çerçevesinde incelendikten sonra sonuçlar açıklanacak. İBB eğitim yardımı sonuçlarının Ekim ayı içerisinde netlik kazanması bekleniyor. Başvurunun onaylanması halinde öğrencilerin İBB tarafından talep edilen belgeleri teslim etmesi gerekiyor.