Emeklilerin nakit ihtiyaçları için özel kredi verilecek! 50 bin TL’ye kadar uzun vadeli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu bankalarının emeklilere özel ihtiyaç kredisi vereceği açıklanmıştı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından verilecek emekli kredisinin vade sayısı ve miktarı belirlendi. Devlet destekli ihtiyaç kredisi başvuruları ne zaman sona erecek?

Emeklilerin nakit ihtiyaçları için özel kredi verilecek! 50 bin TL’ye kadar uzun vadeli...

Kamu bankaları tarafından emekli vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla devlet destekli kredi verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ihtiyaç kredisinin detayları belli oldu. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından sadece emekli vatandaşlara özel verilecek olan kredi için vade sayısı belirlendi. 12-24 ve 36 ay vade imkanı ile alınabilecek kredinin miktarı ise 50 bin TL’ye kadar ulaştı. İlk etapta ihtiyaç kredisinin 20 bin TL ile sınırlı tutulacağı açıklanmıştı. Lakin, bankaların yaptığı kampanya kapsamında miktarın artırılmasına karar verildi. 

Emeklilerin nakit ihtiyaçları için özel kredi verilecek! 50 bin TL’ye kadar uzun vadeli... - Resim : 1


Aynı gün içinde para hesaba yatırılacak


Devlet destekli bir kredi kampanyası olduğu için başvuru ile paranın hesabı yatması aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek. Sadece kamu bankaları ile sınırlı tutulan kampanya ile emekli vatandaşların nakit ihtiyaçlarına çözüm sunulması amaçlanıyor. Kampanyaya katılım koşulları arasında emekli vatandaşların maaşlarını aldıkları bankalar üzerinden kredi çekmesi şartı bulunuyor. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan emekli maaşını çeken vatandaşlar kredi başvurusunda bulunabilir. Eylül ayının sonuna kadar devam edecek olan kampanyaya başvurular mobil hizmetler üzerinden de gerçekleştirilebilir.

36 ay vadeli 50 bin TL'lik kredi fırsatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta yinelediği ''enflasyon karşısında vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz'' açıklamasına paralel olarak emeklilere özel kampanya düzenlenmesine karar verildi. Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam oranlarıyla birlikte kamu ve özel bankalarının ihtiyaç kredisi kampanyaları ardı ardına gelecek. Emekli maaşlarının 7 bin 500 TL'ye kadar yükselmesi planlanıyor. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından 50 bin TL kredi çekeceklere 36 ay vade, 20 bin kredi çekeceklere 24 ay vade ve 10 bin TL kredi çekeceklere ise 12 ay vade imkanı sunulacak. Farklı bir banka üzerinden emekli maaşını çeken vatandaşlar ise ihtiyaç kredisine başvuruda bulunamayacak. Emekli maaşını Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’na taşıyan vatandaşlara da ihtiyaç kredisi hakkı tanınacak.