6 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! 30 milyar TL borç siliniyor

Ekonomik yönden zorlanan vatandaşları nefes aldıracak karar kısa süre önce gelmişti. 6 milyon kişinin 30 milyar TL borcu silineceği açıklandı!

6 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! 30 milyar TL borç siliniyor

Ekonomik yönden zorlanan kişiler için devlet elini cebine attı. Mikyonlarca kişiyi ilgilendiren kanun düzenlemesinde dar gelirli vatandaşların borçları silinecek. Toplamda 30 milyar TL’lik borcun silinmesi beklenirken bu borçların toplam 6 milyon vatandaşı ilgilendirdiği duyurulmuştu.

Kararla ilgili gözler TBMM’ye çevrildi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasına kısa bir süre kala gündemlerden düşmeyen icralık borçların tasfiye kararı kanun teklifi meclise sunulacak. Sunulacak bu teklif kabul edilirse eğer dar gelirli vatandaşların borçları silinecek.

6 milyon kişinin borcu siliniyor!

30 milyar TL

Hazırlanan kanun teklifi kapsamında 15 Ağustos ve öncesi tarihte borcu olan 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçları silinecek. Özellikle icra ve haciz işlemi başlatılmış olan 30 milyar TL tutarında olan borçlar silinecek. Silinecek borçların alt limiti kanun yasaya girdikten sonra belli olacak. Devletin sileceği borçlar harici 1 milyona yakın vatandaşın da varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olan 2500 TL’lik icra takibindeki borçlar da silinecek. Konuyla ilgili yeni gelişme olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz