2023 emekli maaşı belli oldu! İşte, emeklilerin yeni yılda alacağı rakam…

Milyonlarca emekli tarafından yeni yılda alacakları maaş araştırılmaya başlandı. 2023 emekli maaşı belli oldu. İşte, emeklilerin yeni yılda alacağı rakam…

2023 emekli maaşı belli oldu! İşte, emeklilerin yeni yılda alacağı rakam…

Milyonlarca emekli Ocak zammıyla ilgili araştırma yapmaya başladı. Yeni emekli maaşı tutarı resmi olarak basına sızdırıldı. Peki, 2023 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler ne kadar maaş alacak? Temmuz ayında en son yapılan zam %42,35 olarak belirlenmişti. Fakat günden güne pahalılaşan şartlar sebebiyle gözler Ocak ayında gelecek zamma çevrildi. Milyonlarca emekli tarafından Ocak ayında gelecek zam araştırılmaya başlandı.

2023 emekli maaşı ne kadar olacak?

2023 emekli maaş zammı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan TÜİK verileri kapsamında Eylül ayı TÜFE oranı %83,45 oranında olurken aylık ise %3,08 olarak belirlendi. Emekli maaşlarına da bu orana göre zam yapılacağı belirlenmektedir. Bildiğiniz gibi emekli maaş zammı, Temmuz ayıyla Aralık ayı arasında geçen 6 aylık dönemdeki enflasyon oranına göre belirlenmektedir. Yani enflasyon rakamları kapsamında 2022 yılında en düşük emekli maaşı 2500 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında gelen zamla beraber en düşük emekli maaşı 3500 TL oldu. Şuanda da emekli maaşının en düşük 5 bin TL olacağı düşünülmektedir.