Devlet tarafından 1 milyon çocuğun eğitimine destek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık tarafından bugün yapılan bir açıklamada anaokulu destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

Devlet tarafından 1 milyon çocuğun eğitimine destek!

Devletten sosyal yardım alan ailelerin hesabına çocuklarını anaokuluna kaydettirdikleri zaman anaokulu destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık tarafından 1 milyon çocuğun eğitimine destek olunacağı açıklandı. İlk kez anaokulu destek ödemesinin bu ayın ikinci haftası yapılacağı açıklandı.

Bakan tarafından yapılan açıklama kapsamında herhangi bir başvuru olmadığı, sadece sosyal yardım alan ailelerin anaokuluna kayıt yaptırması yeterli olacaktır. İlk kez uygulanacak olan bu sosyal yardım ödemesi anaokuluna çocuğunu kaydettiren kişilere verilmekle beraber 1 milyon çocuğun eğitimine destek verileceği açıklandı. İlk kez verilecek anaokulu destek ödemesi için bu ayın ikinci haftasında ödemelere başlanacağı bildirildi.

1 milyon çocuğa destek verilecek!

Anaokulu destek ödemesi

Devlet tarafından sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına anaokulu destek ödemesi yapılmaktadır. Sosyal yardım alan hanelerde 3 ile 5 yaş çocuğu olan kişilerin anaokulu ücretlerinin karşılanması için protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda 2022 ile 2023 eğitim öğretim yılında başlatılacak projede 1 milyon çocuğa destek verileceği duyuruldu. Verilen destek ödemesinden faydalanmak için ailelerin çocuklarını anaokuluna yazdırdıktan sonra çocukların tüm kırtasiye ve okul masraflarının devlet tarafından karşılanacağı açıklandı.