1 haftada 106 milyon dolarlık Metaverse arazisinin satın alındığı haberi projenin ne denli güçlendiğinin kanıtı oldu.

Toplamda dört blockchain tabanlı Metaverse projesi geçtiğimiz hafta 106 milyon dolarlık arazi satışı gerçekleştirmesinin ardından bir kez daha gündemde ilk sıraya tırmandı.

1 haftada 106 milyon dolarlık Metaverse arazisinin satın alındığı haberi projenin ne denli güçlendiğinin kanıtı oldu.

Yapılan araştırmalara göre, toplamda dört blockchain tabanlı Metaverse projesi, geçtiğimiz hafta NFT formatındaki sanal arazi satışlarından toplamda 106 milyon dolarlık bir kar elde etti.

Merkeziyetsiz uygulama (DApp) analitik firmasınca 30 Kasım tarihinde kaydedilmiş olan rapora göre, 22 ila 28 Kasım tarihleri arasındaki süreçte The Sandbox, Decentraland, CryptoVoxels ve Somnium Space platformlarında bulunmakta olan 6 binden fazla kullanıcı arasında gerçekleşen işlemlerle 105,8 milyon dolarlık rekor bir hacmin yakalandığı kaydedildi.

Sandbox toplamda 86,56 milyon dolarlık işlem hacmi ile pastanın en büyük dilimini elde ederken,

- Decentraland 15,53 milyon dolarlık bir kar ederken,

- CryptoVoxels 2,68 milyon dolar miktarında bir kar elde etti,

- Somnium Space ise toplamda 1.1 milyon dolar kar etmiş oldu.

Bu Metaverse projelerinin hepsi Ethereum blockchain üzerine inşa edilmesine karşın son zamanlarda Solana gibi diğer zincirlerde bulunmakta olan Metaverse projeleri de hız kazanmışa benziyor.

Son dönemlerde Facebook'un ''Meta'' ismi ile yeniden markalaşması durumu Metaverse projelerinin gün ve gün değer kazanmasına da fayda sağlamışa benziyor.

Bireylerin hayal dünyalarında bulunan neredeyse her şeyi yapabileceği bir evren olarak tanımlanan Metaverse'in ilerleyen yıllarda yüz milyarlarca dolarlık bir ticaret hacmine sahip olması beklenmekte. Şu anda bakıldığında her ne kadar tam olarak kurulması 5-10 yıl gibi bir süreç alacak olsa da şimdiden Metaverse projeleri yapılan satışlarla gündemlerimiz meşgul etmeye başlamış gibi görünüyor. İlerleyen günlerde ne kadarlık Metaverse arazisinin daha satın alınacağı ise merak konusu...

Etiketler