Badger DAO protokolünde güvenlik ihlali! 10 milyon dolar kaybedildi

Badger DAO platformundaki tüm akıllı sözleşmeler duraklatıldı.

Badger DAO protokolünde güvenlik ihlali! 10 milyon dolar kaybedildi

Merkezi olmayan finans protokolü Badger DAO'da, 10 milyon dolarlık zarara neden olan bir siber saldırı olayı yaşandı. Saldırının, Ethereum ağındaki protokolü hedef aldığı öğrenildi. İlgili sözleşme ile etkileşime geçen kullanıcılardan, cüzdanlarından izinlerini iptal etmeleri talep ediliyor.

Toplamda teyit edilmeyen kayıpların 0.6 milyon dolara kadar çıktığı düşünülüyor. Badger DAO ekibi, haberi doğrulamadı fakat Twitter'da yaptıkları bir paylaşımla bir problem ile karşı karşıya olduklarını kabul etti:

 ''Badger, kullanıcı fonlarının yetkisiz olarak çekildiğine yönelik raporlar aldı. Badger mühendisleri konuyu araştırıyor. Daha fazla geri çekilmeye engel olmak için bütün akıllı sözleşmeler duraklatıldı. Araştırmamız devam ediyor ve mümkün olan en kısa sürede daha fazla bilgi paylaşacağız.''

Badger DAO protokolünde güvenlik ihlali! 10 milyon dolar kaybedildi - Resim : 1

Badger DAO'daki bütün akıllı sözleşmeler, potansiyel olarak kötü niyetli para çekme işlemlerine engel olmak amacıyla duraklatıldı. İlk raporlar, bazı kullanıcıların protokoldeki allı sözleşmelerden olağanüstü harcama talepleri aldığına işaret ediyor. Bu isteklerin, bir saldırı sonucunda gerçekleştiği öngörülüyor.

Sözleşmeler duraklatıldı ancak topluluk üyeleri mevduat sahiplerine kötü niyetli sözleşmenin izinlerini iptal etmek için Debank ve Unrekt gibi araçları kullanmalarını öneriyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından Badger'in fiyatı yüzde 10'dan fazla geriledi.

Badger DAO, hali hazırda 250 milyon doların üzerinde piyasa değerine sahip ve 22 dolar düzeyinden işlem görüyor. Badger, pek çok akıllı sözleşme platformunda teminat olarak Bitcoin kullanımını basitleştirmeye ilişkin ürünler ve altyapı oluşturmaya adanmış, açık kaynaklı, merkezi olmayan bir platform olarak çalışıyor.

Etiketler