Zincir marketlere tepkiler sürüyor, indirim talepleri artmaya devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle hemen hemen her ürünün fiyatı artış gösterdi. Hal böyle olunca fiyatına zam gelen ilk sektör gıda oldu. Vatandaş tarafından zincir marketlere tepki devam ediyor.

Zincir marketlere tepkiler sürüyor, indirim talepleri artmaya devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle hemen hemen her ürünün fiyatı artış gösterdi. Ürünlerin artış göstermesi sebebiyle marketlerde de ürünlerin fiyatına zam geldi. Dövizin düşüş göstermesiyle beraber market fiyatlarının da düşmesi beklenirken herhangi bir düşüş yaşanmaması zincir marketlere tepkilerin gelmesine neden oldu. Vatandaş tarafından indirim talepleri artmaya devam etse de henüz marketler tarafından indirim yapılmadı.

Zincir marketlerin fahiş fiyat artışına tepki devam ediyor

Giderek artış gösteren gıda fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Son zamanlarda bazı zincir marketlerin ürünlere yönelik gerçekleştirilen fahiş zamlara halk tepki gösterdi. Türkiye’de gıda fiyatlarında yaşanan fiyat artışı sebebiyle bu durum halkın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Peki, marketlerde fiyatlar neden düşmüyor.

Marketlerde fiyatlar neden düşmüyor?

Marketlerde fiyatlar neden düşmüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kurun düşmesiyle beraber etiket fiyatlarının düşmesiyle yönelik açıklamalarından sonra 81 ilde zincir marketlere eş zamanlı denetim başlatıldı. Gözler etiket fiyatlarına çevrildi. Zamların geri çekilip çekilmemesinden, sosyal medyada da gündem olarak zincir marketlere yönelik fiyat indirme çağrısı yapıldı. Eğer marketlerde indirim yapılmazsa marketlerin boykot edileceği açıklandı.

Market fiyatlarında yapılacak olan indirimin hemen yapılmamasının en önemli sebebi alım fiyatlarının henüz düşmemiş olmasından dolayıdır. Eğer alınan ürünlerin alım fiyatları düşerse marketlerde satılan ürünlerin fiyatlarının da düşeceği bekleniyor. Bazı zincir marketlerde fiyat düşüşleri başlamış olsa da henüz her markette fiyat düşmüş değil. 

Süt fiyatlarına büyük tepki! 

Kurda yaşanan dengesizlik sebebiyle süt fiyatlarında olan yükseliş durmak bilmiyor. Üreticiden uygun fiyatla alınan süt tüketiciye fahiş fiyatla satılıyor. Üreticiden tüketiciye ulaşana kadar 5 hatta 6 kat artan süt fiyatları için ilk tepki İstanbul Ziraat Odası Başkanından geldi. Ziraat Odası Başkanı fahiş fiyat değil büyük vurgun bu, almak zorunda olduğumuz için böyle yapıyorlar demesi halkından tepki göstermesine sebep oldu. 

İdari para cezaları başladı! 

Zincir marketlerde uygulanan fahiş fiyat nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından denetimler başladı. Yapılan denetimlerde fiyatların düşmesi gerekirken düşürmeyen marketlere para cezası uygulandı. Uygulanan para cezasıyla beraber marketlerin fiyatlarını düşürmesi beklenirken kısa süre içerisinde düşmemesi hemen herkesin cebini yakmaya yetti. 

Ülke ekonomisi için önemli yere sahip olan zincir marketlerin tüketici faydasına devam ettirdikleri çalışmalarına devam etmeleri ve fiyatların bir an önce düşmesi için çaba göstermeleri halkın en çok istediği durumlar arasında yer alsa da bazı marketler fiyat düşüşü yaparken bazıları hala yapmadı.