2023 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin’den asgari ücrete zam sinyali…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından 2023 asgari ücret zammıyla ilgili kritik açıklama geldi. Ocak ayında yapılacak olan zammın enflasyon karşısında vatandaşı ezdirmeyecek şekilde olacağına dikkat çekti. Peki, asgari ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar..

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin’den asgari ücrete zam sinyali…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan yıl sonu enflasyon oranı, asgari ücret zammının ne kadar olacağını belirleyecek. Enflasyon oranlarındaki yükseliş dikkate alındığı zam oranının yüzde 30 civarında olması bekleniyor. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde çalışanların eline net 7 bin 500 TL geçecek. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili hükümet kanadından da olumlu sinyaller gelmeye devam ediyor. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen ‘’enflasyon karşısında vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz’’ açıklaması, Bakan Vedat Bilgin tarafından da dillendirilmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ana gündem maddelerinin EYT’liler ve asgari ücret olduğunu açıkladı. 3600 ek gösterge sorununu en yakın sürede çözüme kavuşacağını ifade eden Bakan Vedat Bilgin, ‘’2023 yılına girmeden önce esnaf kredisi, emeklilikte yaşa takılanların emekli olmasıyla ilgili düzenleme çalışmalarını tamamlayacağız’’ dedi. 

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin’den asgari ücrete zam sinyali… - Resim : 1


2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücret zammının en geç Aralık ayında netlik kazanacağı açıklandı. Aralık ayında son kez toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2023 asgari ücret zammı açıklanacak. Enflasyon oranlarının dikkate alınacağı zam oranı için Merkez Bankası’ndan çıkacak olan karar önem taşıyacak. 2021 yılında 2 bin 825 TL olan asgari ücret 2022 yılından sonra önemli bir ivme kazanmıştı. 2022 yılının ilk altı aylık döneminde asgari ücretin 4 bin 250 TL’ye yükseltildiği görüldü.

2022 Temmuz ayı zammı ile birlikte 5 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücretin, 2023 Ocak ayında 7 bin 500 TL ve üzerine çıkması bekleniyor. Bakan Bilgin 2023 asgari ücret zammının tüm çalışanları memnun edecek şekilde belirlenmesi için çalıştıklarını ifade etti. 2023 yılında genel seçime gidecek olan Türkiye için kritik bir dönem başlayacak. Bu yüzden Ak Parti hükümetinin zam oranını daha yüksek seviyede tutacağı yönünde iddialar gelmeye devam ediyor. Ankara kulislerinde asgari ücret zammının yüzde 40 oranına ulaşacağı ileri sürülüyor. Bu durumda asgari ücret 8 bin 300 TL’ye kadar yükselebilir.