Yükseliş trendi devam edecek mi?

Yurt içerisinde bugün önemli bir veri bulunmazken, global piyasalarda Amerika istihdam verisi bekleniyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,44 değer kazanarak 1.480,55 puana yükseldi.

Yükseliş trendi devam edecek mi?

Geçtiğimiz gün yurt içerisinde odak noktası olan GSYH verisi 2021'in ikinci çeyreğinde beklentilere paralel gerçekleşerek yüzde 21,7 oranında artış kaydederken, yanı sıra yıl sonu büyüme için de yukarı yönlü revizyonlarını dile getirdi. Dünya çapında da imalat PMI rakamları net bir yön tayin edemezken, son zamanlarda ekonomik veriler sonrasında Delta varyant etkisi görülmeye devam ediyor. Piyasa fiyatlamaları üstünde Merkez bankalarının izleyeceği politikalar ve iletişim etkili olurken, ekonomik veriler de risk iştahı üstünde belirleyici olacak.

Delta varyanta bağlı salgın endişeleri ve global çapta enflasyonist baskılar risk unsurları olarak gündemdeki koruyor. Küresel piyasalarda da dalgalı bir görünüm etkili oluyor. Buna bağlı şekilde dün gün içinde karışık bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi günü yüzde 0,14 oranında yükselişle 1.474,13 puandan tamamlamıştı. Amerika borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah Amerika vadelilerinde yataya yakın hafif satıcılı bir seyir görülüyor. Asya piyasalarında da yön arayışı hakim olurken, Avrupa borsalarının da güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Şu sıralarda 1484 etrafında direnmeye ve yukarıya gitmeye çalışan BIST-100 endeksinde 1522 üzerinde kalıcı olması halinde tüm zamanların en yüksek Borsa İstanbul değerine tekrar ralli yapması mümkün gibi görünüyor.

Etiketler