OPEC+, üretime ilişkin kararında değişiklik yapmadı

OPEC+, üretimini aralık ayına kadar her ay 400 bin varil/gün artırma kararını değiştirmedi.

OPEC+, üretime ilişkin kararında değişiklik yapmadı

OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefikler, üretim artırımına hız kazandırmaları yönünde yapılan çağrıları dikkate almadılar. 

2022 yılı için global petrol beklentisini yukarı yönlü revize eden OPEC+, bu yukarı yönlü revizyona rağmen günlük petrol üretimini aralık ayına kadar her ay 400 bin varil artırma kararında bir değişikliğe gitmedi.

OPEC+ tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Kovid-19 salgınının etkileri bir miktar belirsizlik yaratmaya devam etse de piyasa temel göstergeleri güçlendi ve ekonomide toparlanma hız kazandıkça OECD stokları düşmeye devam etti.'' ifadelerini kullandı.

Kuveyt Petrol Bakanı Muhammed Abdullatif al-Fares yaptığı değerlendirmede, OPEC ve müttefiklerinin piyasalaara yeterli arzı sağlamaya kararlı olduklarını belirtti. Al-Fares, OPEC+'nın global ekonomide dengenin ve istikrarın sağlanmasına destek verdiğinin altını çizdi.

Irak Petrol Bakanı Ihsan Abdul Cabbar da OPEC+'nın üretimi kademeli olarak artırma kararının global petrol piyasalarında istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını, OPEC+'nın piyasaların arz ve talepteki değişikliklere verecekleri tepkileri izlemeyi sürdüreceğini belirtti. OPEC+'nın gelecek toplantısı 4 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Alış 89.41
Satış 89.52
Değişim -0.42%
Son Değer 89.46
En yüksek 91.01
En düşük 88.95
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler