YKS 2022 kontenjan kılavuzu yayınlandı

YKS tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi web sayfasına duyuruldu. ÖSYM başkanı olan Prof. Dr. Halis Aygün Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu resmi açıklama kapsamında YKS Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun yayınlanmış olduğunu açıkladı.

YKS 2022 kontenjan kılavuzu yayınlandı

Neredeyse milyonlarca kişinin katılım sağladığı sınav sonrasında; adaylar, “YKS tercihleri ne zaman yapılacak?” sorusuna yanıt ararken ÖSYM ile YKS tercih tarihleri de belirli olmuştu. Peki YKS tercihleri ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? İşte YKS tercih kılavuzu ile ilgili tüm detaylar…
 
Milyonlarca aday tarafından beklenen YKS tercih kılavuzu 19 Temmuz 2022 tarihinde salı günü ÖSYM’nin resmi internet sayfasında erişime açıldı. ÖSYM başkanı olan Prof. Dr. Halis Aygün resmi Twitter hesabı üzerinden; “2022 YKS Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu resmi web sitemiz üzerinde yayınladık.” açıklamalarını dile getirdi. Yaklaşık olarak 3 milyon kişinin katılım sağladığı YKS sınavının tercih işlemleri ise 29 Temmuz tarihinde başlayacak.

 
YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

ÖSYM başkanı olan Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılmış olan açıklama kapsamında 2022 – YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde yapılmaya başlanacak. Tercih yapacak olan adaylar 27 Temmuz 2022 ve 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

YKS 2022 kontenjan kılavuzu yayınlandı
 

YKS tercihleri nasıl yapılır?

Başvuruda bulunacak olan adaylar YKS tercihlerini kılavuzda yer verilmiş kurallara göre ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Adayların başvuru yapabilmeleri için T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini bilmeleri gerekmektedir. İnternet adresinin yanı sıra ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması üzerinden de tercihlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru merkezlerinden tercih işlemleri gerçekleştirilemeyecek. ÖSYM’ye posta yolu ile gönderilmiş olan ya da elden verilen tercih listeleri ise yine geçerli sayılmayacak.
 
Başvuruda bulunacak olan adaylar, erişime açılacak olan 2022 YKS Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzuna ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden kolay buluşalım sağlayabilecekler.  2022 yılı kapsamında YKS sonuçlarına göre yapılacak olan merkezi yerleştirme 2022 yılı içerisinde yerleştirme puanları ile 2022 yılı için hesaplamış olan ek puanla kullanılacaktır.

Etiketler