Ucuz ev isteyenler için müjde! Toki başvuruları başladı

Binlerce dar ve orta gelirli aileyi sevindirecek haber sonunda duyuruldu! TOKİ başvuruları başladı. İşte TOKİ başvuruları ile ilgili detaylar...

Ucuz ev isteyenler için müjde! Toki başvuruları başladı

Binlerce dar ve orta gelirli aileyi sevindirecek haber geldi: TOKİ başvuruları başladı! Geçtiğimiz hafta içersinde yapılmış olan açıklama ile beraber TOKİ ucuz konut projesi detaylarıyla belli olmuştu. Yapılan açıklamadan sonra TOKİ İstanbul başvurusu için bir çok insanı seferber olduğu kareler ortaya çıkmıştı. Kura ile belirlenecek ev sahiplerini, satın alma işleminin devamında ise uygun fiyatlar ve taksitler bekleyecek.
 
TOKİ bu sene de ilk defa uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen kişilerin yüzlerini güldürüyor. Toplamda 3 binden fazla konut kira sistemi ve beraberinde 240 ay taksit imkanı ile dar ve orta gelirli aileler ilk defa ev sahibi olabilecekler. TOKİ’ye başvuru şartları ile beraber kimlerin TOKİ’den ucuz konut alabileceğini de belirledi. Paylaşılanlara göre daha önce ev sahibi olmuş olan vatandaşlar bu projeden maalesef yararlanamıyor. Bunun dışında ise TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, ne zamana kadar sürecek ve başvurular nasıl yapılacak soruları vatandaşların akıllarını kurcalıyor. Peki TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak ve nereden yapılabilir? İşte merak edilen detaylar…

Ucuz ev isteyenler için müjde! Toki başvuruları başladı

 
Toki başvuruları başladı mı? Ne zamana kadar sürüyor?

TOKİ ucuz konut satın almak için başvurular 24 il kapsamında başlatıldı. Başvurular bittikten sonra ev sahipleri kura sistemi işlemi ile belirlenecek.

18 Temmuz 2022 tarihi pazartesi günü başlamış olan TOKİ sosyal konut başvuruları 4 Ağustos 2022 tarihinde son bulacak.


Toki ucuz konut başvuru ödeme koşulları neler?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 2 + 1 ile 3 + 1 daire seçeneklerinin fiyatları 163 bin TL’den başlıyor. Bu daireleri satın alacak ev sahiplerinin taksitleri ise aylık 1.442 TL’den başlıyor.
 
Ev sahipleri için ödeme seçenekleri ise her projeden projeye göre farklılık gösteriyor. Bu projeye göre yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve beraberinde 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade satış seçeneği sunuluyor. Başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bank şubeleri aracılığıyla kabul ediliyor. TOKİ sosyal konut projesine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar 4 Ağustos 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. 4 Ağustos tarihinden sonra ise ev sahiplerinin seçilmesi için kura sistemi başlıyor.

Etiketler