Yıllık kripto para alımına kısıtlama geldi

Son zamanların en önemli dijital para birimi olan kripto para alımıyla ilgili yeni gelişmeler olmaya devam ediyor. Özellikle kripto para karşıtı olan ülkeler tarafından yeni kurallar gelmeye devam ediyor. O ülkede yıllık kripto para alımına kısıtlama geldi!

Yıllık kripto para alımına kısıtlama geldi

Özellikle son birkaç aydır kripto para karşıtı olarak tavır sergileyen Kanada tarafından koyulan yeni kurallar yatırımcıyı şaşkına çeviriyor. Kanada tarafından koyulan yeni kurala göre Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash dışında olan kripto paraların yıllık alımına kısıtlama geldi. Gelen kısıtlamayla beraber bu kripto paraların dışında yer alan kripto paralar yıllık olarak yalnızca 30 bin dolarlık alınabilecek. Kanada tarafından alınan bu karar kripto paralar dışında bazı bölgeler için de uygulanabilecek.

Kripto para yatırımcılarını durdurabilmek için önlemler alan Kanada’dan bu tarz bir kısıtlamanın gelmesi hemen herkesin dikkatini çekti. Yıllık belirli miktarda kripto para alınmasına izin veren Kanada, kripto para alımına yıllık bir sınırlandırma getirdi. İşte, detaylar…

Yıllık maksimum 30 bin dolarlık kripto para alınabilecek

Yıllık kripto para alımına kısıtlama

Bir süredir kripto para karşıtı tutum izlemesiyle gündeme gelen Kanada tarafından getirilen son kural herkesi hayrete düşürdü. Kanada tarafından getirilen kuralda Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash dışında kalan tüm kripto paralardan yıllık maksimum 30 bin dolarlık satın alınabilecek. Bu dört kripto paraya yıllık sınırlama olmadığı gibi kısıtlamaların yalnızca kripto paralarla sınırlandırılmadığı aynı zamanda bölgelere göre ayrıldığı belirlendi. Ontario, Yukon, New Brunswick gibi bölgelerin içerisinde bulunduğu 9 yerleşim biriminde bu kısıtlama geçerli olurken Alberta, Quebec, Manitoba ve British Columbia bölgelerinde ne bir kripto paraya ne de bir bölgeye kısıtlama uygulanmayacak.

Yıllık 30 bin dolarlık kripto para alımı yapan kişiler eğer limitini doldurursa satış yaptığı kripto para limiti kadar alım yapabilecek. Mesela 30 bin dolarlık limiti doldurduktan sonra yatırımcı 2 bin dolarlık bir satış yaptığında başka bir kripto para veya tokenden 2 bin dolarlık daha alım yapılabilecek. Alım kısıtlaması her yıl yenilenecek olmakla beraber yeni bir 30 bin dolarlık alım yapma imkanı kripto para yatırımcılarına sunulacak. Eğer yıl boyunca aldığınız kripto paraların tamamını satarsanız o zaman yıl içerisinde yine sizlere 30 bin dolarlık kripto para alım imkanı sunulacaktır. Bu kural Kanada genelinde geçerli olmakla beraber henüz başka bir ülkede böyle bir uygulama yapılmamaktadır.